Annons

Arnarsson om nya proffsryktena och heta återkomsten till Kristianstad

I tre år var Kristianstad hemma för Arnar Freyr Arnarsson. Nu kommer islänningen, som redan är på väg till Tyskland, tillbaka till Sverige där han hoppas på en dansk seger.
GOG, som är fullt av jättetalanger, pekas av IFK-tränaren Ljubomir Vranjes ut som favoriten till gruppsegern.
– Men det är inte lätt att komma till Kristianstad som bortalag, säger Arnarsson.
Handboll/Kristianstad • Publicerad 14 september 2019
Arnar Freyr Arnarsson har bytt orange mot gulrött.
Arnar Freyr Arnarsson har bytt orange mot gulrött.Foto: Hanna Franzén

Arnar Freyr Arnarsson och Stig-Tore Moen var IFK Kristianstads två bästa spelare förra säsongen. Båda lämnade också klubben för en satsning i danska GOG.

Nu är duon alltså tillbaka för att spela en minst sagt viktig Champions League-premiär.

Annons

IFK kommer till mötet med tre raka ligasegrar i ryggen.

GOG med bara en vinst på de tre första matcherna.

– Det var en tuff start för oss i ligan. I premiären hade vi bara en 19-åring i målet, men sedan har det sett mycket bättre ut och nu är vi igång, säger Arnarsson till Bladetsporten.

– Sedan är de första matcherna alltid svåra med ett nytt lag. Språket också, det är lite annorlunda från svenskan.

Svenskan är lättare att förstå?

– Jag tycker det i alla fall. Några ord är typ samma men i Danmark pratar de lite... hur ska jag säga... annorlunda, haha.

Arnarsson blev klar för GOG redan i december förra året, men hann ändå vara med om kaoset när Ola Lindgren lämnade och Ljubomir Vranjes kom in. Han har även följt IFK under säsongsinledningen och tycker att de ser starka ut.

– Jag har inte sett så många svagheter. De spelar faktiskt rätt bra och med en grym aggressivitet.

Här hemma har de fått lite kritik för sitt anfallsspel.

– Jasså? Jag tycker att de har ett bra försvarsspel och många förstafas-kontringar. Man får tycka vad man vill om spelet, men man spelar för att vinna och så länge man vinner är det väl bra.

Annons

Vad tror du om IFK:s framtid med Ljubomir Vranjes?

– Nu var det inte så lång tid som jag hade honom. Jag tycker att han är bra, men han vill ha allt precis som han vill. Spelarna ska hålla sig till det, och jag tror att det kommer att ta lite tid för spelarna att vänja sig vid det.

Arnar Arnarsson hann inte vara särskilt länge i Danmark innan det började ryktas om ett nytt klubbyte. För en vecka sedan rapporterade danska TV2 att 23-åringen redan var klar för tyska Melsungen inför nästa säsong.

– Det är inget klart, men det ryktas väl om det. Vi får se, säger Arnar, som däremot bekräftar att det finns en klausul i hans tvåårskontrakt som skulle göra övergången möjlig.

Men först väntar alltså en het återkomst i Kristianstad Arena.

– Det ska bli härligt att komma tillbaka, men det blir lite konstigt att spela mot IFK. Jag hade tre fantastiska år i Kristianstad och det blir ett speciellt ögonblick att möta den orangea färgen i arenan.

GOG nämns också som en av de största favoriterna till gruppsegern.

– Men det är en tuff grupp med många bra lag. IFK, Wisla Plock, Kadetten Schaffhausen... det är inga lätta matcher, säger Arnarsson.

Inför

IFK Kristianstad–GOG

När: Söndag, 17.00.

Var: Kristianstad Arena.

Vad: Champions League, grupp D.

Följ matchen: Live på kristianstadsbladet.se.

Läget i laget: Olafur Gudmundsson deltog inte på fredagsträningen och är i allra högsta grad ett osäkert kort. ”Det ska nog till ett under för att han ska kunna spela”, säger Ljubomir Vranjes. I övrigt är dock samtliga spelare skadefria.

Så avgörs C/D-grupperna i Champions League: De sex lagen i gruppen möter varandra hemma/borta. De två bästa går vidare till playoff där ettan i grupp C möter tvåan i grupp D och tvåan i grupp C möter ettan i grupp D. Vinnarna från det dubbelmötet går till åttondelsfinal där lagen från de högre rankade A/B-grupperna väntar.

Första omgången: I torsdags: Kadetten Schaffhausen–Dinamo Bukarest (28–28). Lördag: Chekhovski Medvedi–Wisla Plock. Söndag: IFK Kristianstad–GOG.

Robin NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons