Annons

Arvtagaren besegrade Nadal i Madrid: "Min idol"

Rafael Nadal är utslagen ur Madrid Open. Spanjoren fick se sig besegrad av blott 19-årige landsmannen Carlos Alcaraz med 1–2 i set.
Tennis • Publicerad 6 maj 2022
Carlos Alcaraz slog ut Rafael Nadal i Madrid.Foto: Bernat Armangue/AP/TT

Det som på förhand hade beskrivit som mästaren mot arvtagaren blev precis så dramatisk som den spanska tennispubliken hoppats.

Rafael Nadal har varit landets obestridde tenniskung under många år, men 19-årige Carlos Alcaraz har tagit sig ända upp till nionde plats på världsrankningen.

Annons

Spanjorerna möttes i kvartsfinalen av hemmaturneringen Madrid Open och Alcaraz gick på knock direkt mot sin idol, inför ögonen på den spanske kungen Felipe VI.

Efter 2–6 i fick världsfyran Nadal se Alcaraz ta ledningen på gruset i Manolo Santana-arenan efter fösta set efter att ha brutit Naals serve två gånger om. Men rutinen visade sig för Nadal som imponerande tog hem det andra med 6–1 sedan Alcaraz vrickat foten.

– Efter att jag vrickat foten tänkte jag: Inte mot Rafa, jag vet inte om jag klarar det. Det hjälper inte. I omklädningsrummet sa jag till mig själv att jag inte skulle ge mig, jag ger allt!

Och det verakar ha hjälpt. Alcaraz vände tillbaka matchen och kunde med händerna på huvudet och ett chockerat ansiktsuttryck konstatera att han tagit hem matchen efter avgörande 6–3.

Det är första gången som Alcaraz besegrar Nadal.

– Det är utan tvekan svårt att spela mot Rafa, alla skulle hålla med. Speciellt för mig, han är min idol. Jag har sett honom i varje match, lärt mig av honom, säger Alcaraz efter matchen.

I semifinal möter han världsettan Novak Djokovic, som tidigare under dagen besegrat polacken Hubert Hurkacz i två raka set.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons