Svenskens första NHL-mål

Fabian Zetterlund satte karriärens första NHL-mål i New Jerseys 6–2-seger borta mot Arizona.
Den tidigare Arizonaspelaren Johan Larsson gjorde å sin sida sitt första mål för nya klubben Washington i 9–2-krossen mot Philadelphia.
Ishockey • Publicerad 13 april 2022
New Jerseys Fabian Zetterlund firade karriärens första NHL-mål.Foto: Ross D. Franklin
Johan Larsson, till höger, i Arizonas tröja tidigare under NHL-säsongen. Arkivbild.Foto: Darryl Webb
Rasmus Dahlin, vänster, och Buffalo jublade över ett av målen borta mot Toronto, vars spelare deppade.Foto: Nathan Denette

För drygt tre veckor bytte den svenske ishockeyforwarden Johan Larsson NHL-klubb, från Arizona till Washington.

Efter en skadeperiod och fyra mållösa matcher kom 29-åringens första mål i 9–2-utklassningen hemma mot Philadelphia. I powerplay i slutet av tredje perioden vinklade gotlänningen in en hård passning från Justin Schultz som fastställde slutresultatet. Dessförinnan hade Larsson varit med i förarbetet till Matt Irwins 6–1-mål i början av slutperioden

"Inte så roligt"

– Jag kom hit skadad och det är inte så roligt att inte kunna spela när man precis bytt klubb, men jag blev väldigt väl omhändertagen från första dagen och riktigt bra, säger Johan Larsson till Aftonbladet och fortsätter:

– Nu har jag dessutom kunnat börja spela och kommer så sakteliga i form, det känns bättre och bättre för varje match.

I New Jerseys 6–2-seger borta mot Larssons tidigare klubb Arizona satte tidigare Färjestadsspelaren Fabian Zetterlunds sitt första NHL- mål någonsin i karriärens sjätte NHL-match.

22-åringen från Karlstad fick en precis passning från Nico Hischier och satte New Jerseys 1–1-mål i mitten av första perioden.

– Det kändes helt fantastiskt, säger han till Aftonbladet och fortsätter:

– Hela familjen såg matchen på tv hemma också, så jag är verkligen lycklig.

Svensktätt i Toronto

Det var svensktätt på isen när Toronto tog emot Buffalo. Både Rasmus Dahlin och Victor Olofsson noterades för assistpoäng när deras lagkamrat Kyle Okposo satte det första målet för Buffalos räkning, drygt sju minuter in i första perioden, i den kommande 5–2-segern.

I Torontos mål stod Erik Källgren som då inte visste att detta bara var början på Buffalos målfest.

Kort in i andra perioden kvitterade Timothy Liljegren till 1–1 på en retur från William Nylanders skott mot mål, och fick upp hoppet hos hemmalaget.

Därefter var det egentligen Buffalos match. Efter ytterligare tre mål, varav ett av Rasmus Dahlin med assist från Victor Olofsson och Rasmus Asplund, fick visserligen Toronto in ett mål och reducerade till 2–4, efter assist från Pierre Engvall. Men med bara drygt två spelminuter kvar av matchen fick Rasmus Asplund, som också blev en av matchens lirare, in ett skott från blå linje rätt in i Torontos tomma kasse som betydde 5–2.