Annons

Aspnäs och Mattsson till EM-final

De båda Willandsryttarna Elin Aspnäs och Marina Mattsson tog sig med elegans till EM-finalen i dressyr för ponnyer!
Sport • Publicerad 26 juli 2008

I den andra ridomgången på fredagen såg dessutom de båda Willands-ryttarna till, att Sverige avancerade från en tionde till en femteplats i nationstävlingen.

Det blev att deltaga i den högtidliga prisutdelningen för hela det svenska laget, men också individuellt för Elin Aspnäs.

Annons

- Underbart! var Elin Aspäs spontana reaktion efter det hon säkrat en plats i den stora EM-finalen, precis som förra året.Det har hela tiden varit mitt stora mål här i EM att få en plats i A-finalen och det lyckades jag med råge. Jag var som väntat klart efter de tyska superryttarna och bland annat två danska, två holländska och tre belgiska men hade efter mig många ryttare från de andra stora länderna.

- När jag red in som sista startande låg vi sjua i nationstävlingen, men med mina poäng avancerade vi till en hedrande femteplats. Ritten var jättebra, även om det blev en liten miss i en av skrittpiruetterna. Nu blir det uppladdning under lördagen. Den stora finalen kommer sedan på söndagen. Då börjar vi om från noll.

Elin Aspnäs hade en procent bättre poäng än Marina Matsson, drygt fyra före Catrine Andersson och nästan sex före Sofia Matteoni.

Leif Flintvall
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons