Annons

"Åtvid" missade att gå upp i kritiserat kvalmöte

Trots en 3–1-seger hemma mot Västra Frölunda missade Åtvidaberg avancemang till fotbollens division 1.
Frölundas 2–0-seger i det första mötet gjorde att Göteborgslaget flyttas upp.
Fotboll • Publicerad 6 december 2020
Åtvidaberg missade avancemang till division 1. Arkivbild.Foto: Pernilla Wahlman/TT

Dubbelmötet i kvalet till division 1 föregicks av protester från båda lagen. Både Frölunda och "Åtvid" har haft problem med att få ihop spelare, då stora delar av truppen har varit eller är coronasmittade.

– Både vi och Frölunda är dock överens om att matchen inte borde spelas. Vi har sagt att kvalet borde läggas ner och att båda lagen borde flyttas upp, sade Åtvidabergs ordförande Martin Siggesjö till SVT i veckan.

Annons

I söndagens kvalmatch tog Västra Frölunda, tvåa i division 2 västra Götaland under säsongen, ledningen med 1–0, vilket betydde att Åtvidaberg var tvungna att göra fyra mål för att ta vinna dubbelmötet.

Man lyckades nästan, och gick i andra halvlek upp i en 3–1-ledning. Men det fjärde målet kom aldrig, och Åtvidaberg stannar kvar i division 2 södra Sveland nästa år.

Rättad: I en tidigare version av den här texten angavs en felaktig division för var Västra Frölunda spelade i år. Rätt ska vara division 2 västra Götaland. Dessutom spelade Åtvidaberg hemma, inte borta.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons