Annons

Även boende vittnar om mindre busliv

Paradisvägen i Åhus har haft en lugn tillvaro under årets beachhandbollsfestival. Även de boende på det nya stråket längs Stubbagatan säger sig ha upplevt betydligt mindre busliv än tidigare års festivaler.
Sport • Publicerad 21 juli 2008
Jonas Bondesson (tv) och Magnus Månsson bor på Paradisvägen. De är nöjda med årets festival. Bild. Tommy Svensson
Jonas Bondesson (tv) och Magnus Månsson bor på Paradisvägen. De är nöjda med årets festival. Bild. Tommy SvenssonFoto: 
Inger Rosell bor vid campingen. Hon har inte haft några problem under årets festival. Bild. Tommy Svensson
Inger Rosell bor vid campingen. Hon har inte haft några problem under årets festival. Bild. Tommy SvenssonFoto: 
Inger Rosell tycker det var värre när Åhusparken fortfarande var igång. Bild. Tommy Svensson
Inger Rosell tycker det var värre när Åhusparken fortfarande var igång. Bild. Tommy SvenssonFoto: 

Fram till och med i fjol var Paradisvägen i Åhus hårt ansatt av skadegörelse och fylleri i samband med den årliga beachhandbollsfestivalen.

I år spelades beachhandbollen, som Kristianstadsbladet skrivit om, på annan plats i Åhus. Det medförde i sin tur att huvudstråket mellan campingen och spelområdet flyttades från just Paradisvägen till Stubbagatan. En flytt som fick stor effekt i form av en betydligt lugnare tillvaro för de boende på Paradisvägen. - Det har varit en enorm skillnad i år jämfört med i fjol. Det är knappt man förstår det, säger Magnus Månsson som bor på Paradisvägen.

Annons

I fjol fick Magnus Månsson hämta tillbaka sina egna trädgårdsmöbler nere på campingen efter festivalens slut. Hans staket kring tomten råkade också illa ut.

- I år har det inte varit någon förstörelse alls, fortsätter han.

Jonas Bondesson bor också på Paradisvägen. Han håller med Magnus Månsson om att årets festival har varit beydligt mer behaglig. - Det verkar som om det har varit mindre folk här i år överhuvudtaget. Min fru är polis och hon säger att det även är polisens uppfattning att det har varit lugnare, säger Jonas Bondesson.

Även på Stubbagatan verkar de boende vara hyfsat tillfreds med hur det har sett ut under handbollsfestivalen.

- Det har varit hur lugnt som helst. Visst låter det en del, men det gör det ju om ungdomar, säger Eva Nilsson som bor i ett av husen på Stubbagatan.

Eva Nilsson har också en teori om varför årets festival har varit lugnare och mindre stökig än sina föregångare.

- I år har alla som är med och spelar fått ett rött band. Det visar att de spelar handboll och det är ju det de har kommit för att göra, fortsätter Eva Nilsson. Inger Rosell bor i en fastighet som ligger alldeles intill den camping som brukar vara tillhåll för festprissar under beachhandbollen. Hon köper inte snacket om att det skulle ha varit stökigt i år.

- Nej, det där är bara skitsnack. Det har varit jättelugnt i år. Jag har haft dem utanför tomten utan problem. Det var mycket värre för tre år sedan. För att inte tala om när Åhusparken fortfarande var igång. Då var det jobbigt, säger Inger Rosell.

Markus Danielsson

044-18 55 00 markus.danielsson@kristianstadsbladet.se
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons