Annons

Avstängningar för Björklöven och Djurgården

Björklövens Alex Hutchings och Djurgårdens Lukas Vejdemo missar de två kommande semifinalerna i det hockeyallsvenska slutspelsmötet lagen emellan.
Ishockey • Publicerad 9 april 2023
Djurgårdens målvakt Matthew Galajda ligger på isen efter att ha blivit påkörd av Björklövens Alex Hutchings i påskaftonens match.
Djurgårdens målvakt Matthew Galajda ligger på isen efter att ha blivit påkörd av Björklövens Alex Hutchings i påskaftonens match.Foto: Claudio Bresciani/TT

Hutchings och Vejdemo stängs av i två matcher vardera efter två händelser i påskaftonens fjärde semifinal i Stockholm då Djurgården vann med 5–4.

Hutchings åkte på hemmalagets målvakt Matthew Galajda som fick utgå skadad och straffas för en målvaktsinterference. Vejdemo satte klubban i bröstet på bortalagets Fredric Weigel och straffas för en spearing.

Annons

Alex Hutchings tilldöms även 6 875 kronor i böter.

Nästa semifinalmöte mellan Björklöven och Djurgården, som står 2–2 i bäst av sju matcher, spelas i Umeå på annandag påsk. Modo är sedan tidigare klart för den hockeyallsvenska finalen där vinnaren spelar i SHL nästa säsong.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons