Annons

Axnérs genombrott – nio mål mot Danmark

Mästerskapsdebutanten Tyra Axnér såg ensam till att rädda gruppsegern till Sverige i handbolls-EM med sina nio mål i andra halvlek.
Handboll • Publicerad 8 november 2022
Tyra Axnér i kamp med danskan Kathrine Heindahl.
Tyra Axnér i kamp med danskan Kathrine Heindahl.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix/TT

Danmark ledde med 13–5 i halvtid. Sverige inledde upphämtningen men det var först efter att Axnér kommit in och börjat sätta skotten som Sverige hämtade in allt mer på Danmark. Axnér gjorde nio mål på 13 skott, bästa målskytt i det svenska laget, och tar Sverige till en tvåmålsförlust (23–25).

– Jag känner att jag får komma in och göra det som jag kan och göra det bra, säger hon till TV6/Viaplay.

Annons

– Jag fick komma med skotten på rätt avstånd, de går inte upp och jag fick inte så mycket kroppskontakt, så då var det bara att köra och tacka för det.

Förbundskaptenen Tomas Axnér, pappa till Tyra, var väldigt nöjd med dotterns insats.

– Hon gör en fantastisk match och hamnar i zonen där allt går in. Det är kul för henne, en ung spelare som får göra en sån här match. Det betyder nog mycket för henne och det betyder att vi får en ny dimension till i vårt spel som öppnar upp andra möjligheter.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons