Annons

Backman tillbaka från kylan

Han har varit bänkad under den senaste tiden – men backen Eric Backman har tagit petningarna på rätt sätt.– Man kan ta det på två olika sätt, antingen går man hem och tjurar eller så är man där två gånger per dag och visar att man vill vara med, säger han.Antingen
Ishockey/Vimmerby • Publicerad 15 mars 2017

Han hämtades in som en spetsback från norska Manglerud i december. Men tiden i KIK har inte riktigt utvecklat sig som Eric Backman önskat sig. I playoff 2-matcherna mot Nybro spelade inte Backman en sekund. Men mot Vimmerby var han tillbaka i spel och tog chansen.

– Jag var krasslig i helgen, det var därför jag inte var med då. Men nu är jag tillbaka, det var bara att köra. Det är kul att vara med i ett vinnande lag, säger Eric Backman.

Annons

Har petningarna varit jobbiga mentalt?

– Klart att det har varit tufft. Men det är "Jocke" (Joakim Johansson) och Mats (Lusth) som bestämmer. Det är bara att acceptera. Man kan ta det på två olika sätt, antingen går man hem och tjurar eller så är man där två gånger per dag och visar att man vill vara med. Om vi nu vinner på fredag så blir det min tredje raka kvalserie. Jag vet vad det handlar om och det är lätt att komma in i laget när vi har ett sådant skönt "go", säger han.

Mats Lusth hyllade Backman efter matchen:

– Han var mycket bra i dag. Han är professionell och har varit ödmjuk. Han har kört hårt på träningarna och frågat vad han har behövt jobba med. Det är tuff konkurrens i laget, nu fick han chansen och tog den.

Även Johan Molldén – som har fått lite istid på slutet – fick kontinuerligt med speltid mot Vimmerby.

Daniel GrozdanovskiSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons