Backproblemet allt större i Glimma

Glimma Hockey har gått kräftgång genom tabellen och behovet av försvarare är riktigt stort. I matchen mot ständige rivalen Diö var det redan kört efter första perioden.
Sport • Publicerad 16 december 2002
Också ett sätt att rädda... Glimmamålvakten Kristoffer Nilsson trippar en motspelare vid en utflykt från målet. Nilsson fick hoppa in vid ställningen 1–4, och hopplöst underläge för Glimma. Bild: PER ROSENQVISTFoto:

Matchen slutade förvisso med uppryckning av Glimma men ändå förlust, 6-8 (1-4, 2-6, 4-2).

I laget finns slitvargar, hungriga juniorer och trötta centralfigurer.

I första kategorin, som också alltid visar sig från den positiva sidan, är Johan Eliasson, Daniel Palm och Henrik Olsson. Trion ger sig aldrig och de spelar alltid för laget.

I matchen mot Diö visade sig Johan Moberg, bara 15 år, tillhöra den andra kategorin, hungriga juniorer.

Efter första periodens fadäser byttes Moberg in och får han bara växa till sig så blir det en riktigt duktig hockeyspelare. I den sista kategorin kan vi skriva in Jens Blennborn och Ulf Pettersson som först i tredje perioden tog klivet fram och då började spela någorlunda bra hockey – men då var det redan för sent.

Det var egentligen för sent redan efter första perioden. Diö brukar snabbt ta sig till säker ledning och förvaltar sedan ledningen väl.

Gästerna gick till 2-0 innan Henrik Olsson kunde ta sig genom Diöförsvaret och klippa in reduceringen 1-2. Men därefter blev det intet mer.

Diö ökade till 1-4 innan periodvila. Daniel Ekberg i Glimmamålet tröttnade och Kristoffer Nilsson gick in i hans ställe och blev precis lika olycklig. 58 sekunder och hans nolla var spräckt.

Ett glädjeämne, av få, för dagen var Magnus Gustavssons måldebut, 7.18 in i perioden, gjorde han sitt första mål för säsongen, på pass från Johan Eliasson.

Inför tredje perioden hade Glimma fyra mål upp till Diö, 2-6 och det blev 2-8 i tredje perioden innan Glimma började visa sig på isen. 3-8 av Jocke Svensson, 4-8 av Jens Blennborn, 5-8 av Oskar Andersson och 6-8 av Håkan Joelsson – men närmre kom de inte trots tappra försök. Juluppehållet blir motigt för Peter Andersson och hans mannar.

Är det några nya backar på gång, månne?

– Nej, det tror jag inte, vi jobbar med den truppen vi har, sa en mycket besviken Peter Andersson efter matchen.

Hur ska ni jobba då?

– Jag har inte svar på det nu, men man tröttnar ju till sist på att bara skälla, suckade han som avslutning innan han gick in i omklädningsrummet.

Glimma har ett liv efter julen, men det är med nöd och näppe. En uppryckning är ett måste för att nästa höst inte ska tillbringas i division III.

Mikael Persson

Matchfakta

Glimma-Diö 6-8 (1-4, 1-2, 4-2)

Första perioden:0-1 (6.22) Björn Karlsson (Jimmy Fransson/Jesper Jönsson), 0-2 (8.31) Emil Johansson (Daniel Karlsson), 1-2 (12.31) Henrik Olsson (Johan Eliasson), 1-3 (13.35) Martin Lindh (Jimmy Fransson), 1-4 (14.59) Håkan Ejneborn (Johan Nilsson).

Utvisningar Glimma:1x2 min. Diö:3x2 min.

Skott:9-14.

Andra perioden:1-5 (0.58) Jesper Jönsson (Martin Lindh), 2-5 (7.18) Magnus Gustavsson (Johan Eliasson), 2-6 (15.59) Håkan Ejneborn (Jonas Nykvist).

Utvisningar Glimma:3x2 min. Diö:3x2 min.

Skott:8-12

Tredje perioden:2-7 (4.19) Martin Lindh (Jesper Jönsson/Jimmy Fransson), 2-8 (5.26) Emil Johansson (Torbjörn Persson), 3-8 (7.25) Joakim Svensson (Ulf Pettersson/Henrik Nilsson), 4-8 (11.41) Jens Blennborn (Ulf Pettersson/Joakim Svensson), 5-8 (15.00) Oskar Andersson (Joakim Svensson), 6-8 (16.57) Håkan Joelsson (Joakim Svensson/Ulf Pettersson).

Utvisningar Glimma:3x2 min.Diö:3x2 min, 1x10 min.

Skott:16-14 (32-40)

Domare:Jens Carlsson, Hässleholm.