Backskador oroar i Tollarp

FOTBOLL Tollarp besegrade BW90 med 3–1. Men spelet stämde inte och skador oroar. –Vi har tre backar på skadelistan, säger tränaren Tommy Börjesson.
Sport • Publicerad 30 april 2001

Tollarp–BW90 3–1 (2–1)

Seriefavoriten Tollarp tog emot BW90 men övertygade inte. Förutsättningarna för fotboll var dock inte de bästa. Med regn och en ojämn plan blev spelet en aning chansartat.

BW90 tog ledningen när lagets farlige anfallare Per Sand rann igenom Tollarps försvar och slog in 1–0 mellan benen på målvakten Fredrik Berndtsson. Men Tollarp kom snabbt tillbaka och hann med både 1–1 och 2–1 innan paus.

I andra ökade sen Jesper Yngvesson på till 3–1 innan BW90 tilldömdes en straff, som man missade. Fredrik Berntsson gick åt rätt håll och Tollarp kunde andas ut.

–Hade dom gjort mål där så kunde det blivit match igen, säger Tommy Börjesson.

Tollarpstränaren är lite oroad över lagets skadesituation.

Christian Berndtsson har problem med en magmuskel, Tobias Nilsson sträckte sig på en träning i veckan och Niklas Svensson gjorde illa ljumsken redan efter 25 minuter.

Målen: 0–1 Per Sand, 1–1 Jörgen Jönsson, 2–1 Mattias Hedvall, 3–1 Jesper Yngvesson.

Skillinge–Everöd 3–1 (1–1)

Everöd åkte på en 1–3-förlust borta mot Skillinge. Tränaren Jens Larsson var bedrövad efter matchen:

–Det kunde gått hur som helst, suckar han.

Halvtidställningen var 1–1 och Everöd hade en straffsituation efter 25 minuter av andra halvlek. Men istället för straff för Everöd blev det mål för Skillinge.

När Everöd sen flyttade upp spelet för att få in en kvittering, kontrade Skillinge in 3–1.

–Det är tungt att förlora, de får två billiga mål. Men det är bara att ta nya tag och komma igen, säger Jens Larsson som ville ge extra beröm åt målskytten Sven Isaksson och Martin Olsson.

Målen: 1–0 Jens Ask, 1–1 Sven Isaksson, 2–1 Jens Ask, 3–1 Tobias Ekdahl.