Annons

"Bagarn" räddade en poäng

Det var elva omgångar sedan Mjällby AIF tappade poäng i superettan senast. När tappet väl kom så hade Listerlaget "Fru Fortuna" med sig. Syrianska var nog värda mer än pinnen. Och de andra resultaten föll helt Mjällby i smaken.
Sport • Publicerad 16 augusti 2009
Till vänster matchens båda målskyttar Besim Kunic och Patrik Rosengren. Till höger tar Christian Frealdsson bollen framför Mjällbys Daniel Nilsson. Bilder: Bosse Nilsson
Till vänster matchens båda målskyttar Besim Kunic och Patrik Rosengren. Till höger tar Christian Frealdsson bollen framför Mjällbys Daniel Nilsson. Bilder: Bosse NilssonFoto: 

– Alla har förväntningar på oss och det ska man ha med det utgångsläge som vi har skaffat oss. En poäng i dag känns inte helt fel. Det är positivt, säger mittbacken Patrik "Bagarn" Rosengren, som gjorde sitt första mål i Mjällbydressen sedan comebacken.

Lika tillfredsställd var han inte med spelet. Det var till och med så att coollugne "Bagarn" valde att gestikulera mot lagkompisarna för att väcka liv på de senare.

Annons

– Alla som satt på arenen märkte hur segt det var. Det fanns ingen spets i laget, grymtar han.

Både Åtvidaberg och GIF Sundsvall förlorade sina matcher och det innebär att Mjällby utökar sin ledning i superettan med en poäng. Mjällby har verkligen flytet på sin sida för tillfället men att ha turen med sig hör ju som bekant ett sant topplag till.

– Vi som håller på med fotboll vet att det kan se ut precis så här. Men vi kan betydligt bättre och det gäller att vi hittar tillbaka till det fina spel som vi har visat tidigare, menar "Bagarn".

Syrianska ställde upp med fem man på mitten och den uppställningen kom till stora delar att prägla matchen. Gästernas trio i mitten hade en bra afton och gjorde det svårt för Mjällby både offensivt och defensivt.

– Om man tappar boll som vi gör så får man genast ett numerärt underläge där inne. Det var Syrianska bra på att utnyttja, säger Mjällbytränaren Peter Swärdh. Under en period i första halvlek trillade Syrianskas lirare boll så det stod härliga till och man visade på en rörlighet som inte Mjällby kunde matcha den här eftermiddagen.

Adam Berner fick matchens första chans. Johan Svenssons passning nådde fram till Berner som kom i en fin löpning på vänsterkanten. Skottet gick dock utanför. Fyra minuter senare tog Syrianska ledningen. Sättet målet kom till på var något märkligt. Mattias Asper missbedömde ett vänsterinlägg, bollen gick via honom, stolpen och ut i banan där Besim Kunic fanns på plats för att skjuta in bollen i det tomma målet. Mjällby replikerade bara fyra minuter senare. Marcus Ekenberg fick till ett avslut i trängseln efter en hörna, bollen räddades på mållinjen och Patrik "Bagarn" Rosengren stötte in returen.

– Velic räddar bollen med handen som jag ser det, så egentligen skulle vi kunna ha fått både straff och utvisning med oss där, menar "Bagarn". Nu fick man ett mål istället. Och Patrik Rosengren nätade för första gången i seriesammanhang sedan återkomsten till Mjällby.

På försäsongen gjorde han ett mål, i träningsmatchen mot AB Köpenhamn.

– Fråga mig inte när senaste seriemålet var. Jag har inte minne för det, skrattar han.

Mjällby fick en målchans till i matchen och den kom direkt in på andra halvleken. Daniel Ivanovskis långa nick nådde Adam Berner som tog en löpning på högerkanten. Han slog in bollen till Markus Ekenberg vars skott tog i ribban. Syrianska hade ett par riktiga farligheter varav en i ribban. Andra halvlek förblev mållös och 1–1-resultatet kändes inte helt ologiskt. Slutligen kan konstateras att Daniel Ivanovski är avstängd i nästa match efter varningen igår. Daniel Nicklasson missade matchen, men väntas bli spelduglig i veckan.

Jens Brogren
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons