Annons

Bakslag i kvaljakten

Med fyra tunga pjäser borta av olika anledningar blev kvaljagande Åhus HBK ett lätt offer för pånyttfödda Marieholm.
Sport • Publicerad 24 augusti 2009
Åhus förlorade mot Marieholm, men är kvar på kvalplatsen. BILD: PETER ÅKLUNDH
Åhus förlorade mot Marieholm, men är kvar på kvalplatsen. BILD: PETER ÅKLUNDHFoto: 

Gästerna vann med klara 3–0 och kunde vunnit med ännu större siffror om inte Filip Larsson storspelat i Åhusmålet.

– Det känns lite surt att förlora en sån här match, vi har ju chansen på kvalspel. Men med så många borta räcker vi helt enkelt inte till, erkände tränaren Mats Herrmann.

Annons

Åhustränaren som fick klara sig utan pålitliga kvartetten Christian Yanez, avstängd, samt semestrande Thomas Clementsson, Pontus Olsson och Viktor Möller.

Markus Johanssons ersättare i målet, blott 19-årige Filip Larsson, visade emellertid att det finns fullgod täckning åtminstone på målvaktssidan.

– Mycket bra. Han gjorde några riktigt fina räddningar, berömde Mats Herrmann. – Marieholm har fått tillbaka några spelare och kommer säkert att klättra i tabellen i höst. Men hade vi bara varit lite hungrigare och verkligen tagit jobbet, så kunde vi fått poäng även i dag.

– Träningsmässigt ligger vi efter de andra topplagen. Men det finns så mycket kvalitet i laget att vi ska kunna vara med och konkurrera om en kvalbiljett. Till nästa match mot Näsum får vi dessutom tillbaka några spelare, så den matchen ser vi verkligen fram emot, avslutade Mats Herrmann.

Leif Westerhede
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons