Baksmälla för Wales – föll efter dramatik

Bara tre dagar efter VM-kvalsuccén var det dags för Wales att visa upp sig på nytt.
Då kom baksmällan.
Nederländerna vann med 2–1 efter ett dramatiskt slut och bröt Wales 19 matcher rekordlånga förlustfria svit på hemmaplan.
Fotboll • Publicerad 8 juni 2022
Nederländernas segerskytt Wout Weghorst, till vänster, i kamp med Joseph Peter Rodon i Wales.Foto: Matt Dunham/AP/TT

Gareth Bale och de andra hjältarna i Wales fotbollslandslag fixade den lilla nationens blott andra VM-plats genom tiderna i söndags mot Ukraina.

Och den första sedan 1958.

När Nations League stod på menyn bara tre dagar senare fanns inte samma glöd hos walesarna som precis som nederländarna ställde upp med ett reservbetonat lag.

I början av andra halvleken tog nederländarna ledningen genom Atalantas Teun Koopmeiners som sköt sitt första landslagsmål i hemmamålvakten Adam Davies bortre hörn.

Men Rhys Norrington-Davies såg ut att rädda ett kryss för Wales med ett nickmål på tilläggstid.

Men bara minuten efter kvitteringen avgjorde Wout Weghorst för ett Nederländerna som står på full pott, sex poäng, efter två matcher.

Därmed bröts också Wales 19 matcher långa förlustfria svit på hemmaplan, 13 segrar och sex oavgjorda.

I den andra matchen i A-divisionens grupp 4 krossade Belgien Polen med 6–1.

Polen tog ledningen genom målmaskinen Robert Lewandowski, men sedan gjorde belgarna sex raka mål – två av dem från Leandro Trossard.