Annons

Baldauf ett nummer för stor för Stjepanetic

Aleksandar Stjepanetic bollade bort en indier och en honduran i de inledande omgångarna.
Sedan tog det tvärstopp.
Norrmannen Felix Baldauf gjorde lite som han ville med svensken.
Brottning • Publicerad 22 september 2023
Felix Baldauf var överlägsen Aleksandar Stjepanetic i VM-åttondelsfinalen i Belgrad. Arkivbild.
Felix Baldauf var överlägsen Aleksandar Stjepanetic i VM-åttondelsfinalen i Belgrad. Arkivbild.Foto: Tommy Skauen/NTB/TT

Brottnings-VM i Belgrad är över för Stjepanetic i 97 kg och så även för Alexander Bica i 60 kg.

Bica föll i första matchen mot mexikanen Samuel Gurria Vigueras med 2–6.

Annons

Stjepanetic höll sig kvar längre i sin klass. Han gjorde 6–0 på indiern Shailesh Rajendra Shelke i kvalomgången och följde upp med klara 5–1 mot Kevin Mejia Castillo från Honduras.

I åttondelsfinalen hade han oturen att stöta på världssjuan Felix Baldauf. Norrmannen var minst ett nummer för stor och matchen var över redan före pausen.

Efter 2.05 minuter ledde Baldauf med 9–0 och korades som vinnare på teknisk överlägsenhet.

De återstående två svenska brottarna i VM är Niklas Öhlén i 67 kg och Alex Bjurberg Kessidis i 87 kg. De går in i mästerskapet på lördagen.

Jonna Malmgrens femteplats i damernas 53 kg är Sveriges så här långt främsta placering i Belgrad. I och med den placeringen säkrade hon en svensk kvotplats i klassen vid OS i Paris till sommaren.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons