Annons

Bandyns förslag: att innebandy byter namn

Västergötlands bandydistrikt tycker att bandy och innebandy lätt förväxlas och föreslår att bandy varumärkesskyddas och att innebandyn därmed måste byta namn.
Bandy • Publicerad 11 maj 2022
Faluns Emil Johansson och Kalmarsunds Kim Nilsson under SM-finalen i innebandy.
Faluns Emil Johansson och Kalmarsunds Kim Nilsson under SM-finalen i innebandy.Foto: Henrik Montgomery/TT

– Vi tycker inte att det är ett bekymmer med sammanblandning och har naturligtvis inga planer på att byta namn. Det går utmärkt med olika sporter som kallas bandy och innebandy, säger Svenska innebandyförbundets ordförande Märit Bergendahl till Aftonbladet.

Västergötland har lämnat in en motion till bandyförbundets årsmöte där man vill se över möjligheten att varumärkesskydda ordet bandy.

Annons

”Vi föreslår att starta en dialog med Innebandyförbundet om exklusivitet på namnet Bandy tillhörande sporten på is”, står det i motionen.

Att bandyn skulle ha förtur i en eventuell namndebatt motiverar distriktet med att bandyn heter just bandy både i Sverige och internationellt, skriver Aftonbladet. Floorball är innebandyns namn i världen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons