Annons

Bao Zhongfan förlorade för första gången på två år

Bao Zhongfan hade inte förlorat en seriematch i KFUM-tröjan på två år. Men det var innan han mötte Söderkullas Daniel Engblom, som vann i tre raka set.
Sport • Publicerad 12 januari 2004
Bao Zhongfan.
Bao Zhongfan.Foto: 

– En förlust som Bosse tog mycket hårt. Det tog timmar innan han kom över förlusten, säger KFUM Kristianstads lagledare Anders Norlén.

Att KFUM dessutom förlorade den viktiga matchen mot Söderkulla med 4–8 gjorde saken inte lättare för Bosse.

Annons

– Han vill vinna alla matcher, men just den här förlusten sved hårt, säger Norlén.

– Men det var egentligen ingen som gjorde någon kanonmatch mot Söderkulla. Under pausen lovade vi varandra att vi skulle ge allt mot Höganäs istället... Det var ett laddat KFUM som ställde upp till match mot Höganäs. En ny viktig fyrapoängsmatch.

– Vi förlorade hemma med 6–8 och killarna var ute efter revansch. Inte minst efter förlusten mot Söderkulla, säger Norlén.

Och revansch skulle KFUM få. Bao Zhongfan och Tobias Persson visade vägen genom att vinna de inledande singelmatcherna. När sen Lars-Magnus Nilsson skrällde och besegrade den skicklige defensivspelaren Tomas Norberg låg vägen mot seger öppen.

– LM brukar aldrig besegra en "deffare". Men med skickliga råd av Bosse så gick det vägen den här gången, säger Norlén.

Det blev en riktig rysare som Lars-Magnus Nilsson kunde vinna med 16–14 i skiljeset. KFUM gick fram till en 6–0-ledning innan Tomas Norberg kunde besegra Tobias Persson med 11–4 i skiljeset och ta Höganäs enda matchvinst.

Bao Zhongfan och Tobias Persson säkrade 8–1-segern genom att vinna den första dubbelmatchen mot Fredrik Staerk och Tomas Norberg i tre raka set.

KFUM Kristianstad har nu nio poäng, precis som Söderkulla och Höganäs, som ligger på kvalplats. Hylta jagar bakom den här trion, men har efter helgens två förluster nu fem poäng upp.

– Det ser inte alls bra ut, men vi möter KFUM, Söderkulla, och Höganäs. Det är matcher vi måste vinna, säger Martin Bergh.

Derbyt mot KFUM spelas den 8 februari vid nästa sammandrag i Karlshamn. En match Hylta måste vinna om det inte ska bli division III nästa säsong.

Annons

Jörgen Bengtsson och Jonas Fasth spelade bra i helgen, men det räckte inte till några poäng. Förlust med 5–8 mot Våxtorp följdes upp av 3–8 mot Lyckeby.

– Förlusten mot Lyckeby är inte mycket att säga om. De kommer att vinna serien. Men hade vi spelat på topp kunde vi besegrat Våxtorp, säger Martin Bergh som inte alls var nöjd med sitt eget spel.

– Det var riktigt uselt. Synd för det har känts bra på träningarna i veckan. Nu får vi ta oss i kragen och försöka vinna de viktiga matcherna som återstår...

Jonas Nilsson

BORDTENNIS KRISTIANSTAD
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons