Annons

Bayern spelade med tolv spelare – kan straffas

12 spelare på plan under 17 sekunder.
Det kan bli kostsamt för Bayern München.
Fotboll • Publicerad 2 april 2022
Bayern München vann mot Freiburg, men hade en man mer på plan under 17 sekunder.
Bayern München vann mot Freiburg, men hade en man mer på plan under 17 sekunder.Foto: Philipp von Ditfurth/AP/TT

Udda scener utspelade sig när Bayern München besegrade Freiburg med 4–1 på bortaplan på lördagen.

Vid ställningen 3–1 blåste domare Christian Dingert tillfälligt av matchen när matchuret stod på 84.20. Skälet till det var för att Bayern München hade 12 spelare på planen, en mer än tillåtet alltså.

Annons

– Vi uppmärksammade domaren på att Bayern hade elva utespelare på planen. Det var bisarrt, jag har inte sett det tidigare, säger Freiburgs sportdirektör Jochen Saier till Sky.

"Boven" i dramat: Kingsley Coman.

– Fjärdedomaren visade fel nummer och Kingsley visste inte att han skulle gå av. Inget avgörande hände (under de 17 sekunderna Coman var kvar på plan), säger Bayerns tränare Julian Nagelsmann.

Först fem och en halv minuter senare återupptogs spelet efter intensiva diskussioner mellan de båda bänkarna och domaren.

Enligt ligans regler kan Bayerns regelöverträdelse leda till att de förlorar matchen, för att det ska hända måste Freiburg lämna in ett formellt klagomål. Domare Dingert noterade incidenten i den officiella matchrapporten.

– Nu bestämmer det tyska fotbollsförbundet, säger han.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons