Bayern till cupfinal – kan ta 20:e titeln

Fotboll • Publicerad 10 juni 2020
Bayern München-jubel efter Robert Lewandowskis segermål mot Frankfurt.
Bayern München-jubel efter Robert Lewandowskis segermål mot Frankfurt.Foto: Kai Pfaffenbach/AP/TT

Ny säsong – ny cuptitel för Bayern München? Den tyska fotbollsgiganten är åtminstone ett rejält steg på vägen efter att ha säkrat en plats i den tyska cupfinalen efter 2–1 mot Frankfurt.

Polske anfallsstjärnan Robert Lewandowski visade, som så många gånger förr, vägen när han tryckte in segermålet i den 74:e minuten. Fint framspelad av Joshua Kimmich kastade han sig fram i straffområdet och satte bollen lågt i högra hörnet, för att sedan omfamnas av jublande lagkamrater på en folktom Allianz Arena.

Dessförinnan hade Ivan Perisic gett hemmalaget ledningen i första halvlek, innan gästerna kvitterade med 20 minuter kvar.

Segern innebär att Bayern kan ta sin andra raka cuptitel, klubbens 20:e totalt, i finalen mot Leverkusen den 4 juli.

Den matchen spelas på Olympiastadion i Berlin.