Annons

BBC: Ukrainas playoff-möte med Skottland flyttas

VM-playoff-matchen mellan Ukraina och Skottland har skjutits på framtiden, enligt uppgifter till
Något nytt datum är inte fastställt.
Fotboll • Publicerad 8 mars 2022
Ukrainas landslag inför EM-matchen mot Sverige i fjol. Arkivbild.
Ukrainas landslag inför EM-matchen mot Sverige i fjol. Arkivbild.Foto: Stu Forster/AP/TT

VM-playoffmatchen skulle ha spelats den 24 mars, men så blir inte fallet.

Det är Ukraina som önskat att få matchdatumet framflyttat, med tanke på Rysslands invasion av landet, en förfrågan som internationella fotbollsförbundet (Fifa) för ett par dagar sedan bekräftade att man behandlar.

Annons

Enligt uppgifterna till BBC har Fifa nu gått med på Ukrainas begäran.

Något något nytt datum för matchen är ännu inte fastställt, men det uppges vara möjligt att matchen spelas under Nations League-fönstret i juni.

Som en konsekvens av att matchen flyttas kommer troligtvis även nästkommande steg i playoffspelet, där segraren ur matchen mellan Ukraina och Skottland möter antingen Wales eller Österrike, att skjutas upp.

I en annan grupp skulle Ryssland ha varit med i playoffspelet – och eventuellt ha mött Sverige i en avgörande match – men landet blev utkastat av Fifa.

Det finns ännu inget besked från Fifa gällande Rysslands plats i kvalspelet, så för tillfället står Polen utan motståndare i matchen som ska spelas om drygt två veckor.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons