Annons

Bekräftat: sim-VM skjuts fram ett år

Simning • Publicerad 4 maj 2020
Svenska världsstjärnan Sarah Sjöström tog fem medaljer, varav ett guld, vid sim-VM i Gwangju, Sydkorea, förra året. Arkivbild.
Svenska världsstjärnan Sarah Sjöström tog fem medaljer, varav ett guld, vid sim-VM i Gwangju, Sydkorea, förra året. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Internationella simförbundet Fina har meddelat att VM i Fukuoka, Japan, som skulle ha arrangerats sommaren 2021, flyttas fram ett år till 2022.

Beskedet var det förväntade sedan OS i Tokyo, där simningen har en plats på programmet, flyttats från i sommar till nästa år på grund av coronapandemin.

Annons

Sim-VM var planerat att arrangeras i månadsskiftet juli–augusti 2021, men skulle då med största säkerhet ha legat nära, eller krockat med, OS. I stället kommer Sarah Sjöström och de andra simstjärnorna att simma VM i maj 2022.

"Vi tvekar inte på att det här beslutet kommer att ge bästa möjliga förutsättningar för alla deltagare i mästerskapet", säger Finas ordförande Julio Maglione i ett uttalande.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons