Annons

Bendtner spelade bort 70 miljoner

Den danske fotbollsstjärnan Nicklas Bendtner berättar att han har spelat bort 71 miljoner kronor på poker.
Fotboll • Publicerad 14 maj 2020
Nicklas Bendtner under en träning med FC Köpenhamn i höstas. Arkivbild.
Nicklas Bendtner under en träning med FC Köpenhamn i höstas. Arkivbild.Foto: Niels Christian Vilmann/AP/TT

I tv-serien "Bendtner och Philine" medverkar Bendtner med sin flickvän, fotomodellen Philine Roepstorffs. Där berättar han om att han satsat stora summor på poker.

– Det är svårt att veta hur mycket, men omkring 50 miljoner kronor (motsvarande cirka 71 miljoner svenska kronor). Både på spel och på uteliv, säger han enligt tidningen BT.

Annons

Den nu 32-årige klubblöse fotbollsspelaren berättar i tv-programmet att han spelat poker sedan han var 19 år och att han spelat mot professionella pokerspelare.

– Jag vill inte säga att jag har spelproblem. Jag har alltid kunnat sköta det. En kväll i London spelade jag riktigt högt och det hade kunnat sluta riktigt illa. Den kvällen bestämde jag mig för att sluta satsa högt. Nu spelar jag för mycket mindre insatser och bara för skojs skull.

Anfallaren Bendtner tillhörde Arsenal i nio säsonger och har spelat för flerklubbar i England, samt i Tyskland och Norge. I höstas spelade han sex matcher för FC Köpenhamn.

Bendtner har spelat 81 landskamper för Danmark och gjort 30 mål.

Under sin karriär har han varit lika omtalad för sina prestationer på planen som utanför. 2018 dömdes Bendtner exempelvis till att bära fotboja i 50 dagar efter en misshandel av en taxichaufför i Köpenhamn.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons