Annons

"Bengan boys" laddade upp – i en kolgruva

Vintersolen gick upp över spelarhotellet i Terme Dobrna, alpbäcken nedanför porlade glatt, och Jonas Källman var glad efter debuten och Sveriges seger i premiärmatchen i EM i torsdags.
Sport • Publicerad 24 januari 2004
Gruvlig revansch. Nja, "Bengan boys" möter Schweiz i dag och Ryssland i morgon och siktar på nya segrar. BILD: PRESSENS BILD
Gruvlig revansch. Nja, "Bengan boys" möter Schweiz i dag och Ryssland i morgon och siktar på nya segrar. BILD: PRESSENS BILDFoto: 

– Jag var nervös, lite svettig i händerna men det släppte när det satte i gång. Samtidigt var det roligt, sa Växjös bidrag till den internationella handbollsvärlden.

Källman var inte ensam om att vara nervös inför mästerskapsdebuten. På Hästskovägen i Växjö, barndomshemmet, satt mamma Jeanette framför tv-rutan och tjoade.

Annons

–Dom såg matchen, pappa också. Mamma var nog lika nervös som jag. Hon följer min handboll och tycker att det är kul att det går bra för mig.

Sverige kom loss med kontringar och kantspel, och Jonas Källman satte tre mål från sin vänstra position.

–Det är inte så länge sedan som jag spelade i Växjö i tvåan, vi höll på att ramla ner i trean men klarade ödesmatchen mot Karlskrona.

Neråt kom Jonas Källman i går. Ner i en kolgruva, som blivit ett museum över gångna tiders hårda och smutsiga hantering, strax utanför staden Velenje.

Handbollslandslaget gjorde en av sina brukliga utflykter, det är mer än bara handboll som gäller här i världen.

Men i helgen gäller det igen. Mot Schweiz i dag, mot Ryssland i morgon.(TT)

HANDBOLL VELENJE
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons