Annons

Beskedet: Karantän väntar för PGA-spelare

Golf • Publicerad 13 maj 2020
Rory McIlroy och alla andra spelare på PGA-touren kommer att testas inför turneringen i Texas. Arkivbild.
Rory McIlroy och alla andra spelare på PGA-touren kommer att testas inför turneringen i Texas. Arkivbild.Foto: Lynne Sladky

PGA-touren väntas dra i gång om en månad i Fort Worth, Texas.

Spelarnas väg dit ser dock annorlunda ut. För de som bor i USA blir det visserligen inget större bekymmer att ta sig till turneringen i södra delarna av landet. Men för de som måste resa in i landet – vilket för PGA-touren är omkring 25 stycken – väntar 14 dagar i karantän.

Annons

Dessutom kommer samtliga spelare och caddies att hänvisas till ett ställe där tre tester ska genomföras: frågeformulär, termisk avläsning och ett nässvalgprov.

– De som väntar på testresultat får gå träna och spela, så länge de utövar social distansering och inte använder toaletterna, säger Andy Levinson, vice ordförande för turneringsadministrationen.

Turneringen i Texas är planerad att avgöras den 11–14 juni.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons