Annons

Beslut om Champions League nästa vecka

Fotboll • Publicerad 11 juni 2020
Bayern München vann den första åttondelsfinalen i Champions League över Chelsea i februari.
Bayern München vann den första åttondelsfinalen i Champions League över Chelsea i februari.Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/TT

Om en knapp vecka tar Uefa beslut om Champions League och Europa League.

På en videokonferens den 17 juni ska Europeiska fotbollsförbundets styrelse bestämma om slutspelet, från 16-delsfinaler och framåt, och kommande säsong gällande kval, playoff och gruppspel.

Annons

Uefa har tagit fram alternativ för hur slutspelet ska kunna genomföras i sommar, att spela dubbelmöten som planerat eller enkelmöten i kvartsfinal och semifinal. Dessutom kan det bli fråga om att flytta finalmatcherna från Istanbul (Champions league) och Gdansk (Europa League). Madrid har nämnts som ett alternativ för Champions League-finalen.

Uefa ska också diskutera EM, som flyttats till nästa sommar, och värdstäder. Man har tidigare sagt att det finns problem med några värdstäder på grund av coronapandemin, och det kan bli tal om att minska på antalet värdstäder från planerade tolv.

Det ska också diskuteras när playoff-matcherna till EM, som skulle ha spelats i mars, ska genomföras.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons