Annons

Besviket Hammarby: "Vi kollapsar för enkelt"

Det blev ett tungt veckoslut för Hammarby. Trots tidig ledning mot Djurgården föll man ihop helt i Stockholmsderbyt.
Fotboll • Publicerad 12 september 2021
Erik Simander/TTFoto: Hammarbys Aljosa Matko tar sig för huvudet i förlustmatchen mot Djurgården.

Hammarby gick till landslagsuppehåll efter en imponerande seger mot Malmö FF i slutet av augusti vilket skapade häng på det allsvenska toppskiktet. Men efter de 90 spelade derbyminuterna mot Djurgården är situationen annorlunda.

Gustav Ludwigson gav Hammarby en tidig ledning men man tappade allt och fick se Djurgården göra tre mål på mindre än en kvart i första halvlek.

Saknade attityd

Annons

Efter 1–4-förlusten pratade tränaren Milos Milojevic om att laget saknade rätt attityd under söndagseftermiddagen. Något spelarna höll med om.

Varför är dock svårt att svara på.

– Det är många orsaker. Allt från felbeslut till att man inte vinner sina dueller och andrabollar. Det var mycket, säger Bojanic.

– Det spelar igen roll om det är derby eller inte, vi kollapsar för enkelt. Vi tar ledningen och sen står det 3–1 på tio minuter. Det ska inte få hända helt enkelt. Vi alla får vara arga och besvikna i dag sen är det bara att ta oss upp igen och inte tillåta att sådant här sker igen, säger Bojanic.

Bad om ursäkt

Vladimir Rodic var inne på samma spår.

– I sådana här matcher handlar det mer om vem som vill mest än om kvaliteten. De visade mer karaktär i dag, helt klart, säger han.

I Discoverys tv-sändning bad mittbacken Bjørn Paulsen om ursäkt till supportrarna för insatsen, och han får medhåll av Rodic.

– Han har helt rätt. Det är en sak att förlora med värdighet men när man förlorar genom att inte visa karaktär är det inte bra för någon. Det finns inget mer att göra än att vända blad och fokusera på nästa match, säger han.

Hammarby är sexa med 27 poäng, tio bakom serieledande Djurgården. 12 omgångar återstår.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons