Annons

Bet motståndare – stängs av fyra matcher

Fotboll • Publicerad 8 juli 2020
Patric, till höger, stängs av fyra matcher efter att ha bitit motståndaren Giulio Donati. Arkivbild.
Patric, till höger, stängs av fyra matcher efter att ha bitit motståndaren Giulio Donati. Arkivbild.Foto: Fabio Ferrari

Laziospelaren Patricio Gabarron, kallad Patric, stängs av i fyra matcher efter att ha bitit Leccespelaren Giulio Donati.

Det var i slutminuterna av Serie A-matchen som diskussions uppstod och flera spelare samlades, då gick Patric upp bakom Donati och bet honom i överarmen. Han fick rött kort och nu skriver Football Italia att försvararen dessutom stängs av fyra matcher.

Annons

Donati säger att han förlåtit Patric för bettet.

– Patric bad om ursäkt direkt. Hans handling straffades rättvist med ett rött kort men han gjorde inte illa mig. Därför vill jag be alla att tänka länge innan de dömer honom, sade Giulio Donati efter matchen enligt Football Italia.

Förutom avstängningen kommer han dessutom att få böta 10 000 euro, drygt 100 000 kronor.

2013 bet Luiz Suarez, då i Liverpool, Branislav Ivanovic, Chelsea, vilket resulterade i en tio matcher lång avstängning. Ett år senare bet Suarez Giorgio Chiellini i VM-matchen mellan Italien och Uruguay. Den gången blev det en fyra månader lång global avstängning för Suarez.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons