Annons

"Beta" hyllade publiken

Från 223 åskådare mot Göteborg till 435 mot Piteå. Elisabet Gunnarsdottir hoppas att publikökningen håller i sig.– Vi är mycket nöjda, säger KDFF-tränaren.
Fotboll/Kristianstad • Publicerad 29 maj 2016
Elisabet Gunnarsdottir. Foto: Bosse Nilsson
Elisabet Gunnarsdottir. Foto: Bosse Nilsson

KDFF:s publiksnitt har varit på stadig nedgång de senaste säsongerna och i den förra hemmamatchen mot Kopparbergs/Göteborg kom bara 223 åskådare till Vilans IP.

Sedan dess har klubben gått ut och vädjat om hjälp för att kunna överleva och responsen hos publiken var åtminstone ett par kliv i rätt riktning.

Annons

– Vårt mål var 500, men vi är mycket nöjda med 435 med tanke på att det bara var 200 här senast. Vi är tacksamma och hoppas att de kommer tillbaka, säger Elisabet Gunnarsdottir.

Ledningen är också helt öppen med att den ekonomiska situationen i allra högsta grad påverkar den sportsliga.

– Det har påverkat alla med det här pressade läget i föreningen. Vi har fler saker än passningar och inlägg att jobba med. Sådant här påverkar självförtroendet och vi går en tuff kamp varje vecka, säger "Beta".

KDFF-tränaren berättade också att spelare och ledare i klubben samlas i klubbhuset på Vilan flera timmar i veckan för att spåna idéer och hitta nya sätt för klubben att få in pengar.

– Vi sitter säkert här 20 timmar i veckan och funderar på lösningar. Det är inte en situation som man är speciellt van vid som spelare eller ledare.

– Men med en publik som dubbleras får man ny energi. I dag satt de till och med kvar efter matchen och tackade oss, det var riktigt längesedan jag såg det, avslutar "Beta".

Robin NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons