Annons

Beutler: IFK är ett superlag

Det blir en ordentlig målvaktsfajt under torsdagen. Seriens bästa målvakt mot den tredje bästa. Nebojsa Simic, 23, mot Dan Beutler, 39.
Handboll/Kristianstad • Publicerad 15 december 2016
Dan Beutler, HK Malmö. Foto: Bosse Nilsson
Dan Beutler, HK Malmö. Foto: Bosse Nilsson

Beutler hade en vansinnig match i söndags, han stod de första 30 minuterna när Malmö gick upp till 21–7-ledning borta mot Guif (68-procentig), för att sedan lämna över till Niklas Kraft (Malmöseger 36–25).

– Det var en fullträff för oss i första halvlek. Allt stämde och det känns förstås skönt. Och på tiden, säger Beutler och skrattar.

Annons

Har du varit med om en liknande halvlek?

– Jag vet inte, kanske någon gång under karriären. Men det har inte hänt ofta och framför allt inte på bortaplan.

Han är missnöjd med insatserna i Skånederbyna, där värdefulla poäng har tappats.

– Men mot IFK borta hade vi inget att säga till om (förlust 24–32 den 15 oktober).

Annars är han rejält taggad inför torsdagens uppgift för tabellfemman Malmö.

–  Det känns som en jätterolig match. IFK är ett superlag, säger 39-åringen, som representerade IFK 2013-14 och som tar det fortsatta handbollslivet år för år.

– Det har gått rätt så bra den här säsongen, jag är skadefri och det har varit jättekul att spela matcher. Jag brinner fortfarande för handbollen och är med så länge jag känner att jag kan bidra.

Och det funkar bra att bo kvar i Åhus och pendla?

– Vi trivs otroligt bra. Här kommer vi att stanna under lång tid framöver. Det är en perfekt by för barnen att växa upp i, lugnt och tryggt.

Fotnot: IFK Kristianstads målvakt Nebojsa Simic toppar statistiken i Handbollsligan på 42 i räddningsprocent. Redbergslids Tobias Thulin är tvåa med 39 procent, Dan Beutler trea med 38.

Carl-Johan LiljedahlSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons