Annons

Bilbrand stoppade F1-testerna

En bilbrand stoppade fredagsmorgonens tester på formel 1-banan i Bahrain. Nicholas Latifi tvingades ta sig ur bilen när svart rök och lågor bolmade från bilens bakre del.
Formel 1 • Publicerad 11 mars 2022
Nicholas Latifi under försäsongstesterna. Arkivbild.
Nicholas Latifi under försäsongstesterna. Arkivbild.Foto: Joan Monfort/AP/TT

Nicholas Latifi hade verkligen ingen bra morgon på försäsongstesterna i formel 1. En bit av golvet på Williams-bilen som kanadensaren körde föll av på en av raksträckorna på banan i Bahrain.

En kort stund efteråt började svart rök bolma från bilens bakre bromsar. Röken blev sedan till lågor och Latifi, som försökte köra tillbaka bilen till depån, tvingades klättra ur bilen och hjälpa till med släckningsarbetet.

Annons

"De första undersökningarna visar att felet som orsakade branden var mindre, men såg väldigt dramatiskt ut. Det är inte så allvarligt som det ser ut på videoklippen, men vi måste reparera bakdelen som skadades av elden", skriver stallet på sociala medier.

Även Aston Martins Sebastian Vettel och Alfa Romeos Valtteri Bottas hade mindre incidenter innan den röda flaggan togs fram efter Williams-branden.

Snabbast under morgonens tester var Alpine-föraren Esteban Ocon före Ferraris Charles Leclerc och Red Bulls regerande världsmästare Max Verstappen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons