Annons

Biles tog brons efter timeouten: "Stolt"

Simone Biles är tillbaka – som OS-medaljör. Efter att ha hoppat av de andra grenfinalerna på grund av psykisk ohälsa tog hon sig igenom bomfinalen näst intill felfritt och knep bronsmedaljen.
Och kanske var det där bronset värt mer än hennes tidigare guld.
Gymnastik • Publicerad 3 augusti 2021
Simone Biles var tillbaka efter sin timeout – som bronsmedaljör.
Simone Biles var tillbaka efter sin timeout – som bronsmedaljör.Foto: Jae C. Hong/AP/TT

Simone Biles kom till Tokyo som regerande olympisk mästare i fyra grenar, men bröt först lagtävlingen och lämnade senare återbud till mångkampsfinalen.

Efter det drog hon sig även ur finalerna i hopp, barr och fristående. Amerikanskan förklarade sina avhopp med att hon har mått psykiskt dåligt, och har hyllats världen över för sin öppenhet om ämnet.

Annons

Men när den fjärde och sista gymnastikdisciplinen skulle avgöras i Tokyo var Biles tillbaka i startfältet.

Om hon var nervös syntes det inte så snart hon hade börjat. Biles inledde med en svår piruett som hon klarade galant, och resten av programmet satte hon sånär som på en liten miss. Hon lämnade mattan hade hon ett stort leende på läpparna.

– Jag var stolt över mig själv bara över att jag gick ut där efter det jag gått igenom, säger hon efteråt enligt Reuters.

Den lilla missen kostade dock i avdrag och Biles fick till slut 14,000 poäng, vilket räckte till bronset bakom kinesiskorna Guan Chenchen och Tang Xijing på guld- respektive silverplats.

– Jag förväntade mig inte någon medalj i dag, jag ville bara gå ut där för min egen skull och det gjorde jag, säger Biles, och tillägnar medaljen till det amerikanska laget som hjälpt henne under de jobbiga dagarna i Tokyo.

– Det betydde allt, säger hon.

24-åriga Biles tog fyra guld vid senaste OS i Rio de Janeiro: mångkamp, lag och individuellt, hopp och fristående. I just bom blev det då, precis som i Tokyo, ett brons.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons