Annons

Bjärsmyr bröt kontraktet – aktuell för Blåvitt

Mittbacken Mattias Bjärsmyr är överens med den turkiska klubben Genclerbirligi om att bryta kontraktet.
Nu fortsätter han att träna med IFK Göteborg – och kan vara aktuell för en comeback som spelare.
Fotboll • Publicerad 12 maj 2020
Mattias Bjärsmyr fångad när han lämnade IFK Göteborg 2017 och avtackades. Nu kan en återkomst bli aktuell för den tidigare lagkaptenen. Arkivbild.
Mattias Bjärsmyr fångad när han lämnade IFK Göteborg 2017 och avtackades. Nu kan en återkomst bli aktuell för den tidigare lagkaptenen. Arkivbild.Foto: Thomas Johansson

– Vi får se vad som händer. Blåvitt känner till min situation. Genclerbirligi har visat stor förståelse för min situation. Min fru och jag har en nyfödd son och osäkerheten kring när turkiska ligan kommer i gång är stor även om lagen har börjat träna. Risken är att jag hade blivit sittande i Turkiet och väntat länge. Den här lösningen blev bra för båda parterna, säger han till Aftonbladet.

Om det blir en återkomst till IFK Göteborg för 34-åringen återstår att se.

Annons

– Kennet (Andersson) och Pontus (Farnerud, IFK Göteborgs sportchefer) har snackat med mig rent allmänt nu när jag har varit uppe på Kamratgården för att träna. De känner till min situation. Mer än så är det inte. Vi får se vad som händer, säger den tidigare lagkaptenen.

Under coronapandemin har Bjärsmyr, Pontus Dahlberg och Marcus Berg varit på plats på Kamratgården och tränat individuellt.

IFK Göteborg är i behov av en mittback.

– Jag har fortfarande ambitioner med min fotboll och jag tycker jag håller en hög nivå. Men alla förstår att världen ser annorlunda ut och jag har min familj att tänka på, säger Bjärsmyr till Aftonbladet.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons