Annons

Björn Liljander ny sportchef i Malmö

Nu har Björn Liljander presenterats som ny sportchef i Malmö Redhawks. Kontraktet sträcker sig över fem år, skriver hockeyklubben i ett pressmeddelande.
Ishockey • Publicerad 10 mars 2022
Malmös Patrik Sylvegård (på bilden) får sällskap av Björn Liljander, som är ny sportchef i klubben. Arkivbild.
Malmös Patrik Sylvegård (på bilden) får sällskap av Björn Liljander, som är ny sportchef i klubben. Arkivbild.Foto: Mats Javerud/TT

Liljander ansluter från Frölunda, där han varit sedan 2009, sedan 2017 i rollen som biträdande sportchef.

39-åringen tar över en del av nuvarande sportchefs Patrik Sylvegårds arbetsuppgifter, medan Sylvegård fortsätter att jobba övergripande med det sportsliga samtidigt som han fortsätter i rollen som vd, uppger klubben.

Annons

Enligt Patrik Sylvegård har man följt Liljander länge, men inte tidigare lyckats värva över honom.

"Nu känner han att han vill ta det här klivet och jag är enormt glad och lycklig över att vi får in honom som en viktig del i Malmö Redhawks framtid", säger han i ett pressmeddelande.

Liljander säger själv att klubben har "oerhört stor potential" och poängterar vidare att "vi kan definitivt få klubben att växa till att bli en toppklubb i Sverige".

"Patriks mänskliga värme samt hans engagemang och enorma hjärta för den här klubben är något som verkligen lyser igenom när man träffar honom. Nu ser jag fram emot att få börja jobba och längtar efter att komma ner", fortsätter han i pressmeddelandet.

Liljander tillträder den 1 maj.

Sedan Malmö av misstag presenterade Peter Andersson som ny huvudtränare sprack affären – och den tidigare assisterande Tomas Kollar fortsätter att ha huvudansvar säsongen ut, meddelade klubben under onsdagen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons