Blackstenius målskytt – Arsenal drar ifrån

Arsenal sätter press på Chelsea i kampen om den engelska ligatiteln.
Stina Blackstenius gjorde sitt andra mål för klubben när Reading besegrades med 4–0.
I bottenlaget Everton låg Hanna Bennison bakom tre tunga poäng med sin assist till segermålet mot Aston Villa.
Fotboll • Publicerad 2 mars 2022
Stina Blackstenius, här i landslagströjan, gjorde ett av Arsenals mål i onsdagens 4–0-seger hemma mot Reading. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

När Stina Blackstenius rullade in 4–0 i den 72:a minuten, frispelad av nederländska anfallskollegan Vivianne Miedema, var Reading redan ett slaget lag. Arsenals seger var aldrig hotad, och Londonlaget sätter nu press på främsta utmanaren Chelsea i kampen om det engelska fotbollsmästerskapet.

Efter 15 av 22 spelade omgångar leder Arsenal Super League på 34 poäng, fem före Chelsea, som dock har två matcher till godo.

Inblandad i flera mål

Stina Blackstenius kom till Arsenal från Häcken efter årsskiftet, och onsdagens fullträff var 26-åringens andra sedan flytten. Den svenska landslagsanfallaren var också inblandad i ytterligare två Arsenalmål.

I den 22:a minuten försökte hon hitta utrymme för att skjuta i straffområdet, och när Readings Sanne Troelsgaard fick foten på bollen styrdes den till Vivianne Miedema som placerade in 1–0. Två minuter senare räddades Blackstenius skott på mållinjen, men returen hamnade hos Katie McCabe, som petade in 2–0.

Viktig Evertonseger

I onsdagens andra match tog Everton en efterlängtad seger, 1–0 borta mot Aston Villa, efter att Hanna Bennison legat bakom segermålet. Både Bennison och Anna Anvegård byttes in i den andra halvleken, och den förstnämnda levererade en formidabel assist – en svepande långboll över Aston Villa-försvaret – till italienskan Aurora Galli som rullade in 1–0 i den 80:e minuten.

Det var Evertons blott fjärde seger för säsongen, och man kliver därmed förbi Leicester i tabellen.