Annons

Blackstenius om systerns EM-debut: Total glädje

Nina Koppang, 20, är ute ur karantänen och spelade EM-matchen i handboll mot Danmark.
I Australien satt Stina Blackstenius, 26, och följde sin systers match.
Fotboll • Publicerad 9 november 2022
Högernian Nina Koppang är ute ur karantänen och var med i matchen mot Danmark i handbolls-EM, något systern och landslagsanfallaren i fotboll, Stina Blackstenius, följde från Australien. Arkivbild.
Högernian Nina Koppang är ute ur karantänen och var med i matchen mot Danmark i handbolls-EM, något systern och landslagsanfallaren i fotboll, Stina Blackstenius, följde från Australien. Arkivbild.Foto: Magnus Lejhall/TT
Stina Blackstenius befinner sig i Australien för en träningslandskamp mot "Matildas" den 12 november. Arkivbild.
Stina Blackstenius befinner sig i Australien för en träningslandskamp mot "Matildas" den 12 november. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Anfallsstjärnans befinner sig i Australien med fotbollslandslaget för en träningslandskamp mot "Matildas" på lördag.

Hennes jetlag efter den långa resan gjorde att hon kunde följa Sveriges match mot Danmark i handbolls-EM på tisdagskvällen, svensk tid.

Annons

Framför allt: Blackstenius kunde följa systern och högernian Nina Koppang, 20, som gjorde mästerskapsdebut efter att ha missat de två första EM-matcherna i Slovenien då hon testade positivt för covid-19.

Följer mästerskapet

– Otur och tråkigt för hennes del så klart, säger Blackstenius på en digital pressträff om att Koppang missade de två första matcherna.

– Trots att det inte var ett positivt resultat (svensk förlust med 23–25) så är det klart att jag vill följa mästerskapet för jag tycker det är roligt och för att Nina är med.

26-åringen berättar att hon var i kontakt med Koppang under karantänen för att få systern att vara hoppfull om att få tillbaka ett negativt svar så snabbt som möjligt.

– Nu fick hon vara med och förhoppningsvis har de en lång väg kvar i mästerskapet.

"Total glädje"

20-åriga Koppang gör sitt första mästerskap bara ett drygt halvår efter blodpropparna som nästan stoppade hennes karriär.

– Det var total glädje att få se hennes namn i truppen, speciellt med tanke på hur mycket jag vet att det betyder för henne att vara med, hur mycket hon har drömt och tänkt på det här under tiden hon var sjuk, säger Stina Blackstenius.

– Det var kanske inte något som var prioriterat under hennes sjukdomstid. Men jag tror att det alltid har funnits med i tankarna, får hon komma tillbaka till handbollen så har EM varit ett stort mål. Sedan tror jag att det har varit många situationer där hon kanske inte ens vågat drömma eller hoppats på det, för att sjukdomsläget sett ut som det gjort.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons