Annons

Bladetsporten bjuder på en fullmatad superonsdag

Onsdagens sportkväll blir något utöver det vanliga. Bladetsporten kommer att ha inte mindre än fyra liverapporteringar igång under kvällen – dessutom spelas det flera intressanta kvalmatcher i fotboll med lokalt intresse. Spana in vår sammanställning här bredvid så förstår ni att den här kvällen är något alldeles extra.
Sport/Kristianstad • Publicerad 7 oktober 2020
Fakta

Superonsdagen

18.30 (Liverapportering): IFK Kristianstad–OV Helsingborg, handbollsligan (Kristianstad Arena).

18.30 (Liverapportering): Ifö Bromölla IF–Kristianstads DFF, Svenska Cupen i fotboll (Multi Copy Arena).

19.00 (Liverapportering): Lugi–Kristianstad HK, SHE, handboll (Sparbanken Skåne Arena).

19.00 (Liverapportering): Västerås IK–Kristianstads IK, Hockeyallsvenskan (ABB Arena Nord).

19.00: Kvalfotboll, första omgången. Åhus HBK–Broby IF, Vankiva IF–Huaröds IF, Balsby SK–SoGK Charlo, Blentarp–Vinslövs IF, Ovesholms IF–Tosteberga/Nymölla IF.

Bladetsporten liverapporterar från IFK:s, KIK:s, KHK:s och KDFF:s matcher.

IFK Kristianstad–OV Helsingborg

Läget i laget: Gregor Ocvirk, som var en av A-lagsspelarna som matchades framgångsrikt i division 1-laget i helgen, har fått feber och har inte tränat varken måndag eller tisdag. ”Grega är ett frågetecken, han är sjuk men det är inte corona. I övrigt är vi fulltaliga”, säger assisterande IFK-tränaren Björn Sätherström inför Skånederbyt.

Annons

Tränarkommentar, Björn Sätherström: ”OV har fått in Thynell (Andreas) som bidrar med rutin och stabilitet. Linus Nilssons skytte känner vi till, och de har en ny tränare (Toni Johansson) och en ganska ny spelidé. Det är ett lag som fajtas och inte ger sig. Vi går för vinst och måste ge 100 procent i alla situationer, gör vi inte det kommer det att bli en tuff match”.

Ifö Bromölla IF–Kristianstads DFF

Läget i lagen

I Bromölla är lagkaptenen Matilda Agardius tillbaka efter att ha varit avstängd i sista seriematchen. I KDFF finns en del skavanker och helt klart är att målvaktslånet Melina Loeck kommer att få göra sin första A-lagsmatch.

Tränarsnack

Pierre Persson, Bromölla: ”Det blir en rolig avslutning på säsongen och vi känner oss inte slagna på förhand. Ibland skräller det i cupen och vi ska göra allt vi kan för att ge KDFF en rejäl match.”

Elisabet Gunnarsdottir, KDFF: ”Det ska bli en rolig match att spela och Bromölla är ett bra lag som vi tar på fullaste allvar. Vi har en del skavanker i truppen och tar inga risker. Vi kommer att lufta truppen och kommer inte att ställa upp med en ordinarie elva, men exakt hur det kommer att se ut får bli en överraskning.”

Västerås IK–Kristianstads IK

Läget i laget: Efter femettan mot Väsby i premiären sov KIK-gänget över i Stockholm för att sedan ta sig till Västerås under tisdagen. Där tränade man och checkade in på ett nytt hotell. På onsdagen har man träning klockan 10.00 och efter lunch är det sedan egen matchladdning. KIK har fortfarande Lucas Edmonds och tvillingarna Wahlgren (Max och Joel) utlånade till Karlskrona. Tränaren Mikael Gath berättar att han kommer att göra ändringar i formationerna men han vill inte avslöja vilka. Han vill heller inte berätta vem av Mattias Pettersson (som stod i premiären) och Calle Clang som kommer att stå i målet.

Tränarkommentar, Mikael Gath: ”Vi är lagom nöjda efter premiärsegern och nu laddar vi för nästa uppgift. Jag tror mycket på Västerås den här säsongen och vi kommer att möta ett helt annat motstånd jämfört med Väsby. Vi kommer att sättas på betydligt större prov i vår egen zon men jag hoppas att vi ska klara av det.”

Annons

Lugi–Kristianstad HK

Läget i laget: Martina Crhova tränade med KHK för första gången i måndags och kan vara på väg mot ännu en comeback. ”Hon har själv hört av sig och det är jätteroligt om hon vill göra comeback. Vi får se, men har man talang och boll i sig så tar det inte jättelång tid att komma in i det”, säger tränaren KHK-tränaren Ulf Schefvert. På skadelistan finns sedan tidigare Andrea Jacobsen, som rehabilterar sin knäskada.

Noterbart är att meriterade Ulf Sivertsson debuterar som assisterande tränare bredvid Ulf Schefvert.

Tränarkommentar, Ulf Schefvert: ”Lugi har haft tuffa matcher och mycket skador, så man vet inte vilka de ställer på benen, men jag tycker att de har ett jättebra lag när alla är med. Jag hoppas på en god kamp och att vi ska komma upp på tavlan”.

Kvalfotboll

Kvällens matcher: Åhus HBK–Broby IF (kval till division 4), Vankiva IF–Huaröds IF (kval till division 5), Balsby SK–SoGK Charlo (kval till division 5), Blentarp–Vinslövs IF (kval till division 5), Ovesholms IF–Tosteberga/Nymölla IF (kval till division 5).

Förutsättningarna: Lagen som kvalar uppåt inleder och onsdagens kvalmatcher är första mötet av två i ett dubbelmöte som avgörs på lördag. Totalvinnarna går vidare till ett nytt dubbelmöte om en plats i division 4 respektive division 5 under 2021.

Kvallagen som ska försvara sin plats i division 4 eller division 5 står över första omgången.

Marcus NilssonSkicka e-post
Patrik PerssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons