GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Bladetsporten sänder IFK:s träningsmatcher

IFK Kristianstad spelar sin första träningsmatch för säsongen på tisdag kväll mot Vinslövs HK.
Bladetsporten sänder matchen på webben.
– Vi har gjort en bra deal med IFK som bland annat innebär att matchen är gratis för våra prenumeranter, säger Håkan Karström, privatmarknadschef på Kristianstadsbladet.
Handboll/Kristianstad • Publicerad 7 augusti 2020 • Uppdaterad 10 augusti 2020
Adam Nyfjäll och hans lagkompisar i IFK Kristianstad spelar första träningsmatchen mot Vinslövs HK på tisdag kväll. Bladetsporten sänder matchen.
Adam Nyfjäll och hans lagkompisar i IFK Kristianstad spelar första träningsmatchen mot Vinslövs HK på tisdag kväll. Bladetsporten sänder matchen.Foto: Lasse Ottosson

Coronapandemin håller idrotten i ett järngrepp. Det är fortfarande inte tillåtet för klubbarna att plocka in publik – men IFK-supportrarna kan trösta sig med att de trots allt kan få se sina favoriter redan under försäsongen.

Under fredagen blev det klart att Kristianstadsbladet och IFK Kristianstad har gjort en deal som innebär att Bladetsporten sänder träningsmatcherna på webben. Först ut är mötet med allsvenska nykomlingen Vinslövs HK på tisdag kväll.

För tidningens prenumeranter är matchen gratis.

Övriga kan köpa den för 99 kronor.

– De intäkterna går i så fall oavkortat till IFK och det är alltså ett bra sätt att stötta klubben i en besvärlig ekonomisk situation, säger Håkan Karström.

Henrik Fröberg, vd för Evenemangsbolaget och ansvarig för den privata marknaden i IFK, delar Håkans entusiasm.

– Vi har tittat på olika lösningar men tillsammans med Kristianstadsbladet når vi ut till flest, och det är viktigt att synas. Det är länge sedan våra supportrar fick se oss spela match.

IFK har flera spännande nyförvärv inför den här säsongen: målvakterna Espen Christensen och Gustaf Banke, storskytten Markus Olsson, återvändande Johan Nilsson och kantspelaren Emil Frend Öfors.

Pelle Käll och hans Vinslövs HK möter IFK i en träningsmatch på tisdag kväll. En match som Bladetsporten sänder på webben.
Pelle Käll och hans Vinslövs HK möter IFK i en träningsmatch på tisdag kväll. En match som Bladetsporten sänder på webben.Foto: Lasse Ottosson

Första chansen att se dem är i mötet med allsvenska nykomlingen Vinslövs HK nu på tisdag.

– Det är extra kul för oss som bevakar även Vinslöv. De har varit aktiva på transfermarknaden och förhoppningsvis kan de bli en positiv överraskning i allsvenskan, säger Håkan Karström.

Henrik Fröberg nickar instämmande.

– Det är derby och för Vinslöv kommer det förmodligen att vara något av årets match.

Tisdagen den 18 augusti åker IFK till Laholm för att möta IK Sävehof. Även den träningsmatchen kommer Bladetsporten att sända – och med samma premisser som inför mötet med Vinslöv. Gratis för prenumeranter och 99 kronor för den som vill köpa matchen.

– Det blir en riktig värdemätare. Då får vi ett första kvitto på var vi står inför mötet med norska Arendal i EHF Europa League, säger Henrik Fröberg, som fortfarande inte vet när IFK får ta in publik i höst.

– Vi har gjort olika beräkningar för att kunna ta in publik på ett säkert sätt.

Hur ser den planen ut?

– Vi har totalt tio entréer och i samtal med förbundet har vi kommit fram till att vi ska kunna ta in en tredjedel av vår fulla kapacitet. I vårt fall innebär det 1 700 åskådare.

Vilka kommer då att prioriteras?

– Det är våra säsongskortinnehavare och just nu har 1 300 tecknat sig. Sen kommer företagen på det.

Kristianstadsbladet jobbar även med att kunna sända träningsmatcherna för Kristianstads IK.

– Jag träffar KIK och Per-Ola Färdig på måndag och min förhoppning är att vi ska kunna sy ihop en deal liknande den som vi har gjort med IFK, säger Håkan Karström.

Inte bara det. Redan på måndag kväll sänder Bladetsporten mötet i division 2-fotbollen mellan Kristianstad FC och Österlen FF. Även den matchen är gratis för alla prenumeranter.

– Vi hoppas naturligtvis att satsningen ska bli uppskattad av alla och så tar vi det därifrån, säger Håkan Karström.

Patric NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.