Annons

Blennborn lämnar KIK – flyttar hem till Glimma

ISHOCKEY Jens Blennborn stod överst på Glimmas önskelista. Nu har han bestämt sig. –Det blir Glimma nästa säsong, hälsar 29-åringen.
Sport • Publicerad 6 april 2001

Kristianstadsbladet avslöjade Glimmas planer redan för två veckor sedan.

Inför storsatsningen mot division I hoppades Göingeklubben kunna locka hem Kristianstads IK-centern Jens Blennborn.

Annons

Och nu är det klart.

–Det kommer att bli bra. Det ska bli kul att spela med Glimma igen, säger Jens Blennborn. Efter sex säsonger med Kristianstads IK tyckte han att det var dags att byta miljö.

–Jag har varit med om alla satsningar och jag har varit med i både med- och motgångar. Jag tyckte att det var läge att lämna över till de yngre nu, säger han.

–Samtidigt känns det både lite tungt och vemodigt. Jag har trivts bra i klubben.

Nu räknar Blennborn dessutom med att få mer tid över till familjen och sönerna Oliver, 7, Felix, 4, och Elliot, 1.

–Hockeyn lär nog ta lika mycket tid. Men det blir inte så långa resor. Jag närmar mig 30 år och det kändes som det var tid att återvända till Glimma. Och jag ville ha något kvar att ge när jag kom hem, inte bara hålla en plats i laget.

Blennborn hade en fot med i Glimma Hockey redan ifjol.

–Jag var med som hjälptränare för de allra yngsta. Det kommer jag att fortsätta med. Jag tycker att det är viktigt att ställa upp och betala tillbaka lite av allt det Glimma gett mig. Den rutinerade och spelskicklige forwarden är förstås ett välkommet nyförvärv för hårdsatsande Glimma.

–Vi är jättenöjda. Det är en mycket bra spelare, säger ordföranden Staffan Johansson.

–Och det är väldigt roligt att ha honom tillbaka. Att vi har klart med en sån här spelare så här tidigt kan underlätta när vi fortsätter jobba med truppen inför nästa säsong.

Annons

Glimma deklarerade tidigt att klubben kommer att göra en satsning för att klättra i seriesystemet. Den förre tränaren Nisse Nilsson fungerar numera som sportchef i division II-klubben. Som ny tränare har man anställt Osbys Peter ”Pidda” Andersson.

–Satsningen känns helt rätt. Målsättningen är att ta en plats i ettan efter jul och min förhoppning är förstås att vi ska klara det, säger Jens Blennborn.

–Nisse är väldigt värdefull för klubben. Han är lätt att ha att göra med har utvecklat både laget och föreningen. Pidda verkar ha många bra idéer och det ska bli kul att förkovra sig i något nytt.

Jens Blennborn inledde karriären i Glimma innan han som 16-åring gick till elitserielaget Västerås IK. Han återvände 1993 och spelade två säsonger med Glimma.

1995 gick han till Kristianstad IK. n

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons