Annons

Blingbråket – Hamilton måste ta bort smycken

Bråket om Lewis Hamiltons smycken går vidare. Nu måste formel 1-stjärnan ta bort alla smycken och piercingar före Monacos grand prix i slutet av maj – annars kan han bli avstängd.
Bilsport • Publicerad 7 maj 2022
Lewis Hamilton får inte ha smycken på sig när han kör formel 1.
Lewis Hamilton får inte ha smycken på sig när han kör formel 1.Foto: Wilfredo Lee/AP/TT
Lewis Hamilton hade fullt med bling på kroppen.
Lewis Hamilton hade fullt med bling på kroppen.Foto: Wilfredo Lee/AP/TT
Lewis Hamiltons med sina smycken som han demonstrativt visade upp på presskonferensen.
Lewis Hamiltons med sina smycken som han demonstrativt visade upp på presskonferensen.Foto: Wilfredo Lee/AP/TT

Säsongen har inte börjat bra för formel 1-ikonen Lewis Hamilton. Han ligger bara sju i sammandraget efter fyra tävlingar. Och brittens humör har inte blivit bättre av Internationella bilsportförbundets (FIA) krav att han ska ta bort alla smycken på kroppen, av säkerhetsskäl.

Efter fredagens träning inför söndagens tävling i Miami kallades Hamilton till FIA:s medicinska kommitté och fick ett ultimatum, skriver motorsporttidningen Autosport.

Går inte att ta bort

Annons

Modemedvetne Hamilton måste avlägsna alla smycken och piercingar från kroppen före Monacos grand prix som körs den 29 maj. Risken är stor att smycken på kroppen kan försvåra räddningsarbetet i samband med en eventuell krasch, hävdar FIA.

Hamilton ska ha gått med på att ta bort alla smycken "som går att avlägsna" inför söndagens tävling i Miami, men åtminstone två smycken går inte att ta bort utan kirurgiskt ingrepp, skriver Autosport. Det rör sig bland annat om en piercing av platina i näsan.

Tidigare under fredagen, i samband med en presskonferens inför tävlingen, uttryckte Hamilton sin frustration över FIA:s agerande. Det är en småsak jämfört med de stora frågor sporten och världen brottas med just nu, tycker han.

– Om de stoppar mig så får det vara så, vi har en reservförare, så vi är redo för helgen. Det finns mycket att göra i stan, så jag är nöjd oavsett, sade Hamilton.

Åtta ringar

Britten kom till presskonferensen demonstrativt uppklädd med tre armbandsur, åtta ringar, örhängen och halsband och förklarade att han såg det som ett sätt att uttrycka sig.

FIA hänvisar till den våldsamma krasch föraren Roman Grosjean råkade ut för Bahrain för två år sedan. Fransmannen undkom som genom ett under, men FIA anser att smycken kan fastna och försvåra räddningsarbetet.

FIA har nu varnat Hamiltons stall Mercedes och stjärnan får alltså två tävlingar på sig innan han måste följa reglementet under tävlingen i Monaco.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons