Annons

Blomqvist lämnar Wolfsburg: "Ingenting klart"

Med ett hattrick på drygt tio minuter visade Rebecka Blomqvist att målsinnet är intakt.
Det strålande inhoppet på söndagen var bästa tänkbara marknadsföring inför nästa fotbollssäsong.
– Jag kommer att lämna Wolfsburg, avslöjar den 25-åriga landslagsanfallaren.
Fotboll • Publicerad 3 april 2023
Rebecka Blomqvist, i mitten i gul väst, byter Wolfsburg mot en ny klubb till nästa säsong.
Rebecka Blomqvist, i mitten i gul väst, byter Wolfsburg mot en ny klubb till nästa säsong.Foto: Andreas Hillergren/TT

Speltiden har varit knapp under våren, men i söndagens Bundesligamatch hemma mot Werder Bremen byttes Blomqvist in efter knappt en timmes spel.

Svenskan visade att näsan för målet fortsatt finns där.

Byter klubb

Annons

Blomqvist gjorde 5–0 för Wolfsburg i den 78:e minuten, 7–0 i den 90:e och avslutade målkalaset genom att också sätta 8–0 på tilläggstid.

Dagen därpå, i samband med att det svenska landslaget samlades i Malmö, berättade hon att karriären i den tyska storklubben snart är över, något som Bohusläningen var först med att rapportera om.

– Jag har ingenting klart än, men jag kommer att lämna Wolfsburg, säger Rebecka Blomqvist efter måndagens träning på Malmö stadion, inför fredagens landskamp mot Danmark.

Vart det bär av härnäst är oklart. Men en sak väger tyngre än det mesta i valet av nästa klubb.

Bra marknadsföring

– Först och främst är det speltiden som jag vill åt. Det är huvudprio, men jag har med många andra faktorer också, som är viktiga att ta hänsyn till. Det är alltifrån hur jag känner i miljön och hur jag känner med tränare, boendeförhållanden och alla sådan saker.

Insatsen mot Bremen kunde i alla fall inte ha kommit lägligare. Som anfallare är det svårt att marknadsföra sig bättre än genom ett hattrick.

– Det var såklart jätteviktigt. Efter att inte ha spelat på några matcher var det skönt att komma in och känna att formen sitter, och att lägena sitter när jag får dem. Det var otroligt skönt. Det var viktigt för nästa match, och viktigt för framtiden.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons