Annons

Blytung seger för Brynäs – nollade Frölunda

Fem raka förluster och kniven mot strupen.
Då tog Brynäs en blytung 3–0-seger mot Frölunda i jakten på säkrat SHL-kontrakt.
Ishockey • Publicerad 13 mars 2021
Brynäs tog en efterlängtad seger. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Brynäs har sladdat rejält i SHL-tabellen den senaste tiden. Inför hemmamatchen mot Frölunda hade det klassiska laget från Gävle förlorat fem raka matcher och risken att få kvala för att hänga kvar i SHL har blivit allt mer överhängande.

Efter mittperioden mot Frölunda berättade veteranforwarden Nicklas Danielsson att laget har haft högt i tak inför matchen och varit fast beslutna att vända trenden. Det verkade också ha gett resultat.

"Lönar sig"

Annons

I första perioden satte Oula Palve 1–0, vilket stod sig perioden ut. I andra perioden fortsatte Brynäs att mala på och Nicklas Danielsson kunde sätta 2–0 drygt åtta minuter in.

Fem minuter senare utökade Palve ledningen på vackert manér. Finländaren snurrfintade sig in i slottet och smällde in en backhand i krysset.

Det blev inga fler mål för Brynäs. Det behövdes dock inte då målvakten Viktor Andrén spikade igen helt och hållet.

– Vi jobbar hårt och det lönar sig, säger Viktor Andrén i C More.

Skuggar Oskarshamn

3–0-segern var ett rejält kliv i rätt riktning för Brynäs som kämpar för att undvika att behöva kvala för att stanna kvar i SHL. I nuläget har man sex matcher kvar att spela och ligger näst sist på 52 poäng. Det är samma antal poäng som Oskarshamn som dock har en match mindre spelad.

– Det är inte över förrän det är över. Vi vill ge oss chansen här i slutet och börjar med det i dag, säger Andrén.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons