Annons

Bolag betalar 1,3 miljoner – och räddar IFK?

HANDBOLL Vid lunchtid i går lämnade IFK Kristianstad in en ansökan om ackord till Skattemyndigheten i Malmö. IFK erbjuder 1,3 miljoner kronor som betalning på den skatteskuld som sammanlagt uppgår till 2,1 miljoner. Pengarna kommer från ett konsortium av personer som står klubben nära.
Sport • Publicerad 25 januari 2001
Sista hoppet. IFK:s ansökan om ackord blev klar igår.
Sista hoppet. IFK:s ansökan om ackord blev klar igår.Foto: 
Igår lämnade Ingvar Edvardsson och Roland Jensen (till höger) in IFK:s ansökan om ackord. Besked väntas komma i början av nästa vecka. Bild: TOMMY SVENSSON
Igår lämnade Ingvar Edvardsson och Roland Jensen (till höger) in IFK:s ansökan om ackord. Besked väntas komma i början av nästa vecka. Bild: TOMMY SVENSSONFoto: Konkurs eller inte.

–IFK har vänt ut och in på sig själva. 1,3 miljoner kronor är så mycket som vi kan skaka fram, säger Roland Jensen, klubbens ekonomiske rådgivare.

Kristianstadsbladet har fått tillgång till IFK:s ackord-ansökan.

Annons

Och i sitt förslag erbjuder IFK Kristianstad ett ackord innebärande betalning på 1,3 miljoner kronor. Förslaget omfattar betalning av samtliga obetalda skatter och avgifter avseende perioden fram till och med oktober månad 2000.

–Jag hoppas verkligen att kronofogden tar förslaget, och jag måste vara optimist i detta läget, säger IFK:s ordförande Ingvar Edvardsson.

Förslaget är IFK:s sista och nu ligger klubbens öde helt och hållet i händerna på kronofogden Per-Henrik Björverud som ska ta ställning till förslaget inom kort.

Ett besked väntas tidigast på tisdag i nästa vecka.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons