Annons

Bra vibbar i KHK trots förlust

Efter en svajig inledning som bådade för en tuff kväll för Kristianstad HK hämtade man sig illa kvickt och höll jämna steg med H65 Höör större delen av träningsmatchen.
Gästerna visade sin kvalité och sprang till slut ifrån till seger 25–31 men på det stora hela var det positiva tecken för KHK efter matchen.
– Vi gör en bra match tycker jag där vi ändå visar att vi kan hänga med och inte låter de springa sönder oss likt tidigare matcher, säger KHK:s tränare Ulf Schefvert.
Handboll/Kristianstad • Publicerad 1 augusti 2019
Ulf Schefvert.
Ulf Schefvert.Foto: Bosse Nilsson

Tufft motstånd i form av H65 Höör och en tunn matchtrupp, ja det kanske inte såg optimalt ut på förhand för Kristianstad HK när man tog sig an årets första träningsmatch. Men man stod upp bra och föll inte ur ramen när man gav positiva besked för kommande förberedelser inför säsongen.

– Jag tycker det finns en hel del att ta av och dessutom mot en svår motståndare med väldigt bra spelare, säger Ulf Schefvert.

Annons

En sämre start med lite tekniska misstag och en tidig ledning med fyra bollar för H65 lovade inte mycket gott. Men man reste sig omedelbart och svarade med att komma ikapp till 5–5 innan kvarten var avklarad.

Vidare in i andra halvlek följde man upp med att hålla jämna steg med gästerna och halvtidsresultatet skrevs till 14–15.

– Jag tycker vi hängde med bra i första halvlek efter starten men sen är de ett väldigt bra lag och svåra att hänga med.

I början av andra halvlek klev nyligen uppflyttade Julia Berglund in på plan och dessvärre inte för någon längre speltid. Vänsternian skulle precis bidra med sin första aktion för dagen då hon landade snett på ena foten och grimaserade illa när hon lämnade planen med lindad fot.

– Det såg inte bra ut, det kan nog vara värre än en vanlig stukning även om man inte vet något i nuläget, säger Ulf Schefvert.

Annars började andra halvlek lite trevande och målsnålt men sista tjugo skruvades tempot upp igen och H65 kunde visa sin klass när man sprang ifrån till sen slutseger med 25–31.

Bland nyförvärven som deltog för dagen utmärkte sig danskan Katja Ryesberg allra mest. Hon blev delad bäste målskytt i laget tillsammans med Martina Weisenbilderova på sex fullträffar.

– Katja var mycket bra jag tror inte hon bommade ett enda läge varken från nio meter eller kanten så hon stack ut det får jag säga.

Vad tar du med dig som ni kan bygga vidare på?

– Mittblocket såg stabilt och rörligt ut och sen att vi inte blev söndersprungna.

Annons

– Man tittar inte så mycket på resultatet i en träningsmatch utan vi får vara nöjda med prestationen idag och 25 mål är bra jobbat, avslutar Ulf Schefvert.

Handboll, träningsmatch

Kristianstad HK-H65 Höör 25-31 (14-15)

Målskyttar i Kristianstad HK: Martina Weisenbilderova 6, Katja Ryesberg 6, Andrea Jacobsen 4, Maja Hansson 3, Emilia Andersson 3, Josefine Gunnarsson 2, Zoe Afram 1.

Anton NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons