Annons

Brasilianska Marta på väg till Umeå

UMEÅ (TT)Umeå IK är ute efter att värva den brasilianska fotbollsstjärnan Marta. Om planerna går i lås kommer det 18-åriga underbarnet att finnas med i allsvenskan efter sommaruppehållet. –Är man ute efter en offensivt duktig spelare kan man säkerligen inte hitta någon som är bättre i världen, säger Roland Arnqvist, fotbollsansvarig i Umeå IK.
Sport • Publicerad 16 januari 2004

Umeålaget har en vakant plats i truppen inför nästa säsong, då målet är att ta tillbaka SM-guldet och att försvara fjolårssegern i Uefa Women's Cup.

Roland Arnqvist bekräftar för TT att Brasiliens toppforward Marta är den intressantaste av de kandidater klubben tittat på. Under VM-slutspelet i USA gjorde brasilianskan tre mål och blev även uttagen i All Star Team.

Annons

I Brasilien spelar Marta för klubben Bel Horizonte. –Vilket lag skulle tacka nej till en spelare som Marta? Vi har varit i kontakt med både henne och med hennes klubb, men ingenting är klart än, säger Roland Arnqvist.

Ett problem är att den brasilianska stjärnan knappast kan bli aktuell för Umeå IK förrän efter OS i Aten. Det brasilianska landslaget tillhör favoriterna och Marta är en av nyckelspelarna. Spel i Sverige skulle försvåra möjligheterna att delta i landslagets samlingar och träningsmatcher före OS.

–OS är viktigt för Marta men efter OS finns det inga problem för henne, då kan hon åka, säger Pablo Dutre på det brasilianska fotbollsförbundets damavdelning till Västerbottens Folkblad.

Han bekräftar också att en svensk klubb är intresserad av henne:

–Hon har fått ett erbjudande och vill flytta till Sverige, säger han. Umeå IK hoppas att alla pusselbitar ska finns på plats när laget i början av februari åker på träningsläger till Seychellerna.

Allra helst vill Roland Arnqvist att den sista biten ska heta Marta.

–Men vi måste titta på olika alternativ. Det kan ju finnas en spelare som kanske inte är samma namn och har samma kvaliteter som Marta, men som vi kan få redan nu. Då kan hon bli ett mer intressant namn för oss, säger han.

Inför den kommande säsongen har Umeå IK förlorat Lotta Runesson till Linköping, men har också fått några nya spelare i truppen. Målvakten Anna Hofwing kommer från Falköping, mittfältaren Marie Hammarström från Karlslund och dessutom kommer Therese Kapstad tillbaka efter att ha blivit mamma.

Thomas Eriksson/TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons