Annons

Bromölla kvar på rätt sida

Populärast på Strandängen, när Ifö/Bromölla gick på öronen mot Lilla Torg: Johan Isgren och Fredrik Karlsson, som såg till att "räddningsplankan" Ljungby blev utan poäng mot Lunds BK.
Sport • Publicerad 24 augusti 2009
Bromölla kammade noll mot Lilla Torg. BILD: PETER ÅKLUNDH
Bromölla kammade noll mot Lilla Torg. BILD: PETER ÅKLUNDHFoto: 

Ljungbys förlust innebär att Bromölla fortfarande ligger kvar på rätt sida om det förhatliga nedflyttningsstrecket, om än bara med ett lillfinger men ändå.

Det gäller att ta vara på glädjeämnena!

Annons

För insatsen mot Lilla Torg var inte mycket att hurra för.

Norila Amiri slog, eller snubblade, in matchens enda mål en kvart in på andra halvlek – ur misstänkt offsideläge.

– Misstänkt? Det var den mest solklara offside jag sett på länge! fräste Bromöllatränaren Mats "Matte" Andersson, mörk i ögonen av ilska.

Okey, från läktarhåll såg det ut som om "Matte" hade rätt, men det betyder inte att Amiri verkligen v-a-r offside, när han med viss svårighet stötte in bollen.

Både domaren, och framför allt linjedomaren, var betydligt bättre placerade än såväl vi på läktaren som "Matte" Andersson på Bromöllabänken.

– Då tycker man att dom borde sett att det var offside! Och det var ju inte enda missen dom gjorde. Det var helt och hållet deras fel att det blev så mycket tjafs och varningar. Sämsta domartrion vi haft i år! dundrade "Matte" Andersson. Man kan tycka vad man vill om domarinsatsen. Men det var definitivt inte domaren som tog segern ifrån Bromölla, det var de själva.

De gånger Bromöllaforwards lyckades ta sig in i boxen kan räknas på ena handens fingrar, och då blir både tummen och pekfingret över. Försvarsmässigt klarade sig Bromölla bra.

Men fotboll handlar om att göra mål, och det har "Matte" Anderssons pågar förtvivlat svårt för. Sämst i serien med ynka 16 fullträffar på lika många matcher.

Piggast den här gången: Berat Gjyrevci så länge han orkade och kvicke kantspringaren Kim Törnberg.

Leif Westerhede
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons