Annons

Bröt karantän – missar återstarten

Fotboll • Publicerad 12 maj 2020
Dortmunds Emre Can, till höger, är en av två Dortmundstjärnor som missar lördagens återstart sedan han tvingades bryta mot karantänsreglerna. Arkivbild.
Dortmunds Emre Can, till höger, är en av två Dortmundstjärnor som missar lördagens återstart sedan han tvingades bryta mot karantänsreglerna. Arkivbild.Foto: Martin Meissner/AP/TT

Förre Liverpoolstjärnan Emre Can och belgiske landslagsspelaren Axel Witsel missar Dortmunds derby mot Schalke 04 i återstarten av Bundesligafotbollen på lördag.

Anledningen – de var tvungna att lämna lagets karantän för att få behandling för muskelsträckningar.

Annons

Bundesliga blir den första stora fotbollsligan som återstartar efter coronapandemin och inför den måste samtliga spelare hållas i karantän i en vecka. Witsel och Can råkade ut för sina skador under träning och har missat två träningsmatcher med Dortmund.

Nu tvingas de också avstå Ruhrderbyt i återstarten som spelas utan publik.

– Vi är vana att spela inför 82 000 åskådare. Det blir en extrem utmaning att förbereda sig mentalt för att spela utan att bli påhejad och pådriven av atmosfären, säger Dortmunds tränare Lucien Favre till Bild.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons