Brynäs inledde SM-finalerna mot Luleå med förlust.
Men i Gävle visade man att man inte tänkte lägga sig.
På hemmais vann Brynäs med 3–1.
Ishockey • Publicerad 1 april 2022
Brynäs Katerina Mrazova stod för hemmalagets andra mål i den andra matchen i finalserien. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

Finalerna i SDHL avgörs i bäst av fem matcher. I det första mötet vann Luleå med 2–1 – men efter fredagens andra match i finalserien är det nu kvitterat.

Detta sedan Brynäs vunnit på Monitor Arena i Gävle.

Det var också hemmalaget som redan i första perioden tog mer plats på isen – och som till sist fick utdelning med 45 sekunder kvar, när Maja Nylén-Persson gav Brynäs ledningen.

– Vi får långa anfall på dem. Det fick vi inte i den första matchen, konstaterade hon i SVT efter första perioden.

Sedan kom 2–0 i powerplay i slutet av andra perioden. Då var det Katerina Mrazova som prickade rätt.

Luleå kom sedan med reduceringen en minut in i tredje, genom Noora Tulus. Men när Denisa Krizova ordnade 3–1 fem minuter senare var det klart.