Annons

Burakovsky matchvinnare med hattrick

André Burakovsky gjorde tre mål när hans Colorado besegrade Florida med 3–2 i NHL-ishockeyn. Det är hans första hattrick i ligan.
Ishockey • Publicerad 13 december 2021
André Burakovsky vrålar efter sitt hattrick, NHL-karriärens första.
André Burakovsky vrålar efter sitt hattrick, NHL-karriärens första.Foto: David Zalubowski/AP/TT

Med Gabriel Landeskog och Nazem Kadri skadade klev Malmösonen André Burakovsky fram och avgjorde.

– "Burky" var grymt bra i dag. Han åkte, sköt, han var en kille som lyckades komma innanför till platser där man kan göra mål, säger tränaren Jared Bednar vid presskonferensen efter matchen, och fortsätter:

Annons

– Med några borta behövde vi att andra klev fram, och "Burky" var en sådan kille i dag.

Florida kom tillbaka

Första målet kom sent i andra perioden i ett blixtrande Coloradoanfall i powerplay. I början av tredje perioden var det dags igen. Burakovsky bröt en passning, spelade fram till Mikko Rantanen och följde med upp i kontringen, fick tillbaka pucken och kunde sätta 2–0-målet.

Florida kom dock igen och lyckades kvittera, via mål av Joe Thornton och Brandon Montour.

Men Burakovsky var målhetast denna afton, och lyckades överlista Sergej Bobrovskij i Floridamålet en tredje gång, med drygt åtta minuter kvar av matchen.

Resultatet stod sig matchen ut, även om det blev dramatiskt framför Coloradomålet med flera chanser, bland annat räddades en puck av backen Erik Johnson i målgården.

– Det var otroligt. Jag har aldrig varit så nervös i hela mitt livet. Grabbarna i kväll… vilket jävla jobb, säger Burakovsky i eftermatchintervjun på isen.

Det är hans första hattrick i NHL, som han har spelat i sedan 2014.

– Jag har väntat länge på det. Jag har undrat om jag skulle få någon, men äntligen så lyckades det. Det var kul att få det i en sådan här match också, säger han.

Otäck olycka

Burakovsky gjorde även två mål i förra matchen mot Detroit under natten mot lördagen. Hittills under säsongen har 26-åringen nätat tolv gånger.

Mycket av fokuset efter matchen låg annars på en otäck smäll där Ryan Lomberg tacklade till Coloradobacken Jacob MacDonald, som föll handlöst i isen och bars ut på bår.

– Han verkar må bra. Det var skrämmande, men han har träffat tränarna och allt verkar lugnt, säger tränaren Bednar.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons