Annons

Carolina till semi – Jesper Fast avgjorde

Carolina blev första laget till semifinal i Stanley Cup.
Det avgörande 3–2-målet mot New Jersey stod svensken Jesper Fast för.
– Det är det största målet jag gjort, säger han.
Ishockey • Publicerad 12 maj 2023
Carolinas Jesper Fast firar efter att ha gjort 3–2-målet som tog hans lag vidare till semifinal i Stanley Cup-slutspelet.Foto: Karl B DeBlaker/AP/TT

Det stod 2–2 vid full tid och matchen gick till förlängning. Drygt sju minuter in i förlängningen, i spel fem mot fyra, styrde Jesper Fast, med ryggen mot målet, in ett skott från Jesperi Kotkaniemi.

– Otroligt kul förstås. Jag har aldrig gjort några övertidsmål under NHL-karriären, så redan det mot Islanders var ju stort, men ja, det här smäller ännu högre, säger han till Aftonbladet.

Annons

Fast satte det avgörande målet i den andra åttondelsfinalen mot New York Islanders.

Segermålet mot New Jersey, som tog Carolina till semifinal, var också en revansch för ett öppet mål-läge som han missade i första perioden.

– Man måste bara ha väldigt kort minne. Det var jobbigt när det hände men man måste bara fokusera om till nästa byte, säger Fast i intervjuerna efter matchen.

31-åringen har varit het i slutspelet och gjort fem mål så här långt.

– Många av våra bästa offensiva spelare är ju skadade så andra har behövt steppa upp och det är förstås kul att jag kunnat bidra så mycket, säger han till Aftonbladet.

I semifinalen kommer Carolina att få möta vinnaren i kvartsfinalrundan mellan Florida och Toronto som Florida leder med 3–1 i matcher.

I det femte mötet mellan Seattle och Dallas vann Dallas med 5–2. Roope Hintz fortsatte att glänsa i slutspelet – gjorde två mål och en assist och har nu 18 poäng i elva slutspelsmatcher (8+10).

Adam Larsson gjorde ett av Seattles två mål.

Dallas leder med 3–2 i matcher och lagen möts i en sjätte match natten mot söndag, svensk tid.

Fakta: Kvartsfinalerna i Stanley Cup

Matchserierna avgörs i bäst av sju matcher:

Florida–Toronto: 3–1 i matcher.

Carolina–New Jersey: 4–1 i matcher. Carolina vidare till semifinal.

Seattle–Dallas: 2–3 i matcher.

Vegas–Edmonton: 2–2 i matcher.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons