Annons

Cathrine Abrahamsson är tillbaka – gör en ny SM-satsning

Sport • Publicerad 24 april 2001

GALOPP. I traditionella Vårlöpningen på Jägersro var det före detta svenska mästaren, Cathrine Abrahamsson, 18 år från Kristianstad, som vann i största kategorin D. Efter något av ett sabbatsår i fjol då hon kom till start blott under hösten, två segrar, är hon på allvar uppe i ryggen på Moon Quiz.

–Jag tar en sista chans att plocka hem ett SM-guld till, sen är jag för gammal, säger Cathrine som var svensk mästare 1997.

Annons

Men hon får se upp med de egna klubbkompisarna i Skånska Ponnygaloppen. Hon jagades in över mållinjen av Anna Klaesson på Jordan. Jodå, samma Jordan som de senaste två årens svenska mästare, Sandra Sandqvist tränat och ridit. Nu hade Anna problem med Jordan i starten och kom långt efter. Trea blev Nathalie Jörgensen från Hörby på Estemira.

I kategori C var svenske mästaren Jackie (1998), femton år gammal tillbaka, nu med Annie Kullberg från Ö Sönnarslöv som jockey.

13-årige Annie gick ut lungt och låg inledningsvis fyra, men i känd 'Jackie-stil' kom hon på upploppet och vann före Anna Klaesson, Sävjsö, på Kahir.

Jodå, det är samma Anna som fightades om segern i D och samma Kahir som alltid fightats med Jackie.

Trea blev Louise Svensson-Jädhe, från Dösjebro på Sonic.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons